Bulvár-celeb

3 órája

"Nem életeket gyászolunk" – először szólalt meg Taylor Swift a terrorveszély miatt elmaradt koncertjeiről

Két héttel ezelőtt az énekesnő tervezett bécsi koncertjeit biztonsági aggályok miatt törölték. Taylor Swift most elmondta, mit gondol az eseményekről.

MW

Az énekesnő őszinte szavakkal vallott az érzéseiről

Forrás: Getty Images

Kiderült, hogy az énekesnő bécsi koncertjein, a stadionon kívül robbanó szerkezetekkel és szúró-vágó fegyverekkel vérfürdőt akartak rendezni az Iszlám Állam terrorszervezet nevében. Ez nagyon megviselte Taylor Swiftet, aki a történtek óta most először szólalt meg.

Az osztrák hatóságok az amerikai hírszerzéstől kaptak információkat a fenyegetésről, mivel az osztrák törvények nem teszik lehetővé az azonnali üzenetküldő alkalmazások megfigyelését, amelyekkel a gyanúsítottak kommunikáltak.

 

Az egyik, 18 éves gyanúsított már korábban rendőri megfigyelés alatt állt, mert szoros szálak fűzték egy iszlamista hálózathoz. Az osztrák belügyminisztérium szerint ugyanabból a körből származik, mint a fő gyanúsított, egy 19 éves, észak-macedón származású osztrák állampolgár. A bejelentés szerint a 19 éves férfi pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni Taylor Swift bécsi koncertjén. A gyanúsítottnak nem volt koncertjegye, és az Ernst Happel stadion közelében készült támadásra. A hatóságok szerint hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, majd miután elfogták, beismerő vallomást tett.

Bűntudat és hála

Az események az énekesnőt is megviselték. Hosszú hallgatás után most kiállt a nyilvánosság elé, és megszólalt az ügy kapcsán.

"Hadd legyek nagyon világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálnám azokat, akik ártani akarnának a rajongóknak, akik eljönnek a műsoraimra. A mostanihoz hasonló esetekben a «csend» valójában önmérsékletet mutat, és arra vár, hogy akkor fejezd ki magad, amikor az megfelelő. Az volt a prioritásom, hogy biztonságosan befejezzük az európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült" -vallotta be Swift az Instagram-oldalán.

"A bécsi fellépéseink lemondása lesújtó volt. A törlés oka újfajta félelemmel töltött el, és hatalmas bűntudattal, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a koncertekre. Ugyanakkor hálásak vagyunk a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően nem életeket, hanem koncerteket gyászoltunk" - tette hozzá az énekesnő.

Kárpótolta a kollégáit

Taylor Swift nemrég Londonban lépett fel, és öt koncertet adott a Wembley Stadionban, ezzel az európai turnéja is véget ért. Az énekesnőt és a stábot is rengeteg stressz érte az elmúlt napokban, ezért a londoni Annabel’s klubban bulit rendezett a kollégáinak, hogy kárpótolja őket az elmaradt bécsi koncertek miatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!