Influenszerek

2 órája

Az Instagram-posztok is milliókat hozhatnak az olimpikonoknak

Magyarországon nem sok olyan olimpikon van, aki milliókat kereshet az Instagramon, addig külföldön a nagyobb piac miatt jóval nagyobbat kaszálhatnak egy-egy hirdetéssel az ötkarikás játékok versenyzői.

MW

Illusztráció/ Nem csak sportteljesítménnyel lehet sok pénzt keresni az ötkarikás játékokon

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jota Buyinch Photo

A pénteken kezdődő párizsi olimpia előtt egy tanulmány megvizsgálta, hogy mely brit olimpikonok a legbefolyásosabb véleményvezérek az Instagramon – írja a Világgazdaság.

Ők állhatnak fel a képzeletbeli dobogóra

  • Az első helyen Thomas Daley áll 3,1 millió Instagram-követővel. A toronyugró négy olimpiai érmet nyert, köztük egy aranyat a 2020-as tokiói játékokon. Jelenlegi követőivel Daley akár 7600 fontot (3,54 millió forint) is kereshet szponzorált bejegyzésenként.
A brit toronyugró, Thomas Daley „kaszálhat” a legtöbbet posztjaival 
Fotó: Oli Scarff / Forrás:  AFP
  • A második a skót Andy Murray 2 millió követővel, ő 4900 fontot (2,3 millió forint) is kereshet egy-egy poszttal. A teniszcsillag korábban szponzori szerződéseket kötött a Castore és az Under Armour márkákkal is.
  • A harmadik helyen a 16 éves Sky Brown áll 1,3 millió Instagram-követővel. A gördeszkás szupersztár 2020-ban történelmet írt, és a nagy-britanniai csapat valaha volt legfiatalabb érmesévé vált. A bajnok most 3200 fontot (1,5 millió) kereshet szponzorált Instagram-bejegyzésenként.

Az élmezőnyről lecsúszott versenyzők sem szomorkodhatnak

  • A negyedik helyen Tommy Fleetwood áll, akinek 670 ezer követője van az Instagramon, és akár 2500 fontot (1,16 millió forint) kereshet szponzorált Instagram-bejegyzésenként. A golfsztár jelenleg a Nike-kal, a BMW-vel és a Tag Heurrel áll kapcsolatban.
Az angol neves cégekkel áll szponzori kapcsolatban
Fotó: ANDY BUCHANAN / Forrás:  AFP
  • Az ötödik a listán Adam Peaty, akit 630 ezer ember kedvel a közösségi oldalán. A 29 éves úszó három olimpiai éremmel büszkélkedhet, és jelenlegi státuszával mintegy 2300 fontot (1,07 millió forint) kereshet szponzorációként.
  • A hatodik Tom Pidcock 571 300 követővel. A kerékpáros aranyérmet ért el a 2020-as tokiói olimpián, és most akár 2000 fontot (930 ezer forint) is kereshet szponzorált Instagram-bejegyzésenként.

A teljes lista IDE KATTINTVA érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!