Kézilabda/vízilabda

2 órája

Chema Rodríguez: idegesen játszottunk, nem voltunk elég kemények, tanulnunk kell belőle (videó)

Férfi kardozóink után csapatsportágakban sem teljesítettünk jól a párizsi olimpia első hétvégéjén. A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–32-es vereséget szenvedett Egyiptom ellen az ötkarikás játékok első fordulójában, a női vízilabda-válogatott pedig óriási csatában 10–8-ra kikapott a hollandoktól az első csoportmeccsen. Amíg a férfi kézisek szövetségi kapitánya Chema Rodríguez szerint nem voltak elég kemények és idegesen játszottak, addig a magyar női vízilabda-válogatott edzője, Mihók Attila a gyengébb hatékonyságot nevezte meg a vereség fő okának.

MW

Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország–Egyiptom mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 27-én. Az egyiptomi válogatott 35–32-re győzött MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Borzalmasan fájó vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Egyiptomtól a párizsi olimpián. Az afrikai csapat pontosabban és gyorsabban játszott, a magyarok szinte összes hibáját kihasználták – írta meg korábban az Origo.

MIHÓK Attila
Mihók Attila szövetségi kapitány (b5) a női vízilabda csoportmérkőzés A csoportjában, a Hollandia–Magyarország mérkőzés szünetében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Vizes Központban, Saint-Denis-ben 2024. július 27-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Nem volt meglepetés

Az első negyedóra mindenkit sokkolt: Egyiptom 15–7-re is vezetett a magyar csapat ellen a párizsi olimpia férfi-kézilabdatornájának első fordulójában. Később sikerült egyenlíteni, de pontot szerezni nem: az afrikai válogatott 35–32-re legyőzte Chema Rodríguez együttesét. A spanyol szakember a vereség után csalódottan, de a jövő tekintve rendületlen optimizmussal nyilatkozott – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Az első tizenöt perc nagyon rossz volt. A legtöbben most járnak először olimpián, ez normális. Tanulni kell ebből, fejlődni a folytatásra. Van még hátra négy meccs a csoportkörből, azokat kell megnyerni

– jelentette ki Chema Rodríguez, aki szerint Egyiptom játéka semmilyen meglepetéssel nem szolgált számukra, a vereség okait mással indokolta.

– Ez a legrosszabb az egészben: nem leptek meg semmivel. Azt játszották, amire készültünk, de az első tizenöt percben olyan volt, mintha semmire sem emlékeznénk. Nem voltunk elég kemények, idegesen játszottunk – árulta el Rodríguez, aki megérdemeltnek nevezte Egyiptom 35–32-es győzelmét.

– Ekkora előnyt nem szabad adni senkinek. A dobott gólok számával nincs gond, de sajnos védekezésben nem tudtuk megállítani őket, vagy támadásban hibáztunk, és a lerohanásokkal nem tudtunk mit kezdeni – tette hozzá a rutinos irányító, Lékai Máté. A keret legtöbb tagjához hasonlóan Imre Bence is először szerepel olimpián, de szerinte nem lehet csak erre fogni a gyenge kezdést. Az Egyiptom ellen hét gólt szerző játékos elárulta, hogy Chema Rodríguez az öltözőben sem gyászbeszédet tartott.

– Jó, hogy ilyen szövetségi kapitányunk van, aki a vereség után nem keseredik el. Elmondta, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést, de büszke ránk, hogy utána vissza tudtunk jönni – mondta el Imre Bence, akinek gólerős játékára a hétfői, argentinok elleni meccsen is szükség lesz. A női pólósaink is gyorsan hátrányba kerültek a hollandok elleni csoportmeccsen, de a meccs végéig esélyük volt a győzelemre.

Jobbnak kell lenni a végjátékokban

Néhány perc alatt három góllal elhúzott a holland válogatott a mieink elleni csoportmeccsen a párizsi olimpia női vízilabdatornáján, de Mihók Attila és Cseh Sándor csapata összekapta magát, és a meccs végéig szorosan az ellenfél nyakán volt. A kiélezett csatából a hollandok jöttek ki jobban, és 10–8-ra megnyerték az A csoport rangadóját – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi társkapitánya, Mihók Attila szerint egészen apró dolgokon múlt, hogy nem verték meg az Európa-bajnokot.

– Az elmúlt években legtöbbször mindig hasonlóan kiélezett találkozókat vívtunk a hollandokkal. Talán annyi döntött csak a végén, hogy mi a lehetőségeinkből eggyel kevesebbet tudtunk kihasználni. Nem szerettünk volna vesztesként kijönni a medencéből, a végén lőttünk egy gyönyörű gólvonalat, ez most ennyit ért

– mondta el a magyar csapat edzője.

– 4–1 után nehéz egy ilyen csapat ellen visszazárkózni, de erre is képesek vagyunk. Egyszer sem vezettünk a meccsen, ez alapján papírforma-eredmény született, viszont megmutattuk, hogy képesek vagyunk felállni háromgólos hátrányból is. Rá kell feküdnünk, hogy a végjátékban az utolsó passzok és utolsó lövések is pontosak legyenek – nyilatkozta a magyar csapat legeredményesebb játékosa, a háromgólos Vályi Vanda.

– Természetesen szerettük volna megnyerni a mérkőzést, de inkább a negyeddöntőben vezessünk, mint most. Nincs mit szégyellnünk, a kezdésen kívül voltak jó momentumaink, azokat szeretnénk magunkkal vinni a következő mérkőzésekre is – tette hozzá Szilágyi Dorottya. A magyar pólós lányok hétfőn Kanadával csapnak majd össze.

Olimpia, férfi kézilabda, B csoport, 1. forduló

Magyarország–Egyiptom 32–35 (15–19)

Olimpia, női vízilabdatorna, csoportkör, A csoport, 1. forduló

Hollandia–Magyarország 10–8 (4–2, 0–1, 2–3, 4–2)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!