Fizikai problémák

2 órája

Elmaradhat Fucsovics várva várt mérkőzése, Nadal sérüléssel bajlódik

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Nadal már szerda reggel közelebbről meg nem nevezett „fizikai problémákkal” küszködött, csütörtökön pedig egyáltalán nem edzett. A spanyolok sztárja Fucsovics Mártonnal találkozna, de a sérülés miatt a mérkőzés akár el is maradhat.

MW

Rafael Nadal

Forrás: AFP

Fotó: MIGUEL MEDINA

Egyelőre kétséges, hogy a 22-szeres Grand Slam-bajnok teniszező, Rafael Nadal vállalja-e az egyesbeli szereplést és a Fucsovics Márton elleni mérkőzést vasárnap a párizsi olimpián.

A spanyol teniszcsillag edzője, Carlos Moya megerősítette a problémákat, hozzátéve, hogy a 38 éves Nadalnak pihenésre és kezelésre van szüksége – írja az M4sport.hu.

Játszani fog, hacsak a felépülése nem vesz rossz irányt

– közölte Moya, aki 1998-ban diadalmaskodott a Roland Garroson. 

Szombaton pályára lép a párosban, annál messzebb viszont még nem látunk. Egyelőre nem került szóba az, hogy visszalép valamelyik versenyszámtól, de ha nem lesz teljes értékű az egyéni mérkőzésére, akkor arra is sor kerülhet. A páros nem annyira megerőltető fizikálisan, és abban éremesélyesnek számítanak Carlosszal

– fejtette ki a tréner.

Nadal, aki roppant népszerű az olimpiai faluban, csípőproblémák miatt csaknem az egész 2023-as szezont kihagyta, idén még csak hat versenyen indult, legutóbb döntőbe jutott a bastadi salakpályás tornán, ahol két játszmában kikapott Nuno Borgestől.

A sorsolás alapján Nadal Fucsovics Mártonnal találkozna az első fordulóban, 

a győztes a második körben pedig minden bizonnyal a 24-szeres Grand Slam-torna-győztes Novak Djokoviccsal mérkőzhet, amennyiben a szerb sztár túljut az ausztrál Matthew Ebdenen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!