Döntött a NOB

2 órája

Megsérült az Európa-bajnok, esélyt kaphat a Fradi tornásza az olimpián

Rossz hírek érkeztek a magyar tornászválogatott háza tájáról, ugyanis a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia megsérült a csütörtöki pódiumedzésen, így nem tudja folytatni szereplését az ötkarikás játékokon. Helyére az Eb-ezüstérmes Székely Zója ugorhat be, aki tartalék, de jelenleg még Budapesten tartózkodik, s még izgulhat, hogy tényleg mehet-e.

MW

Székely Zója

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Megsérült a közelmúltban visszatért tornász, Kovács Zsófia műtött térde, ezért kérdésessé vált a szereplése a párizsi olimpián – írta meg az Origo. A magyar sportoló ma reggel esett át MRI-vizsgálaton, és ez alapján eldőlt, hogy nem tud indulni az olimpián. A beugró az a Székely Zója lehet, aki egy hajszállal maradt le, hogy bekerüljön az olimpiai csapatba.

_LI_8387
Kovács Zsófia megsérült a csütörtöki pódiumedzésen
Fotó: Laczkó Izabella / Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

Egy hajszálon múlt az olimpia

A háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia még szeptemberben szenvedett súlyos sérülést, elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt a belgiumi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az olimpiára Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge névre szóló kvótát szerzett, de válogatottunk kiharcolt egy nem névre szóló kvótát is, amit Kovács Zsófia kapott, miután június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemás korláton jobban szerepelt, mint az Eb-ezüstérmes Székely Zója. 

A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, ám egy visszalépés miatt végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt. A Ferencváros csalódott tornásznőjének most úgy néz ki, mégis eljöhet a nagy pillanata, és szerepelhet az ötkarikás játékokon.

Kovács helyett Székely

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) közleményt adott ki, amelyben a Ferencváros tornászát nevezné az ötkarikás játékokra – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A Magyar Tornaszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság a harmadik olimpiájára kijutó, de a csütörtöki pódiumedzésen sérülést szenvedő Kovács Zsófia helyett Székely Zója nevezését kezdeményezi az ötkarikás játékokon felemás korláton. A cserével kapcsolatos hivatalos procedúra elkezdődött, a végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Tornaszövetség és a párizsi szervezőbizottság mondja ki. Mint ismert, a harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemás korláton volt érdekelt, és a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi team úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem állhat vasárnap a szerekhez

– olvasható a MATSZ és a MOB közleményében. Székely Zója tehát úgy néz ki, mégis készülhet az olimpiára – amennyiben erre a NOB is rábólint –, de erre már nagyon kevés ideje van, hiszen gyakorlatilag azonnal csomagolnia, indulnia kellene, hiszen vasárnap már versenyezne. 

A női selejtezőt vasárnap rendezik meg az olimpián, a magyarok az 5. csoportban lépnek a szerekhez, ami azt jelenti, hogy a hét utolsó napján késő este lesznek meg az eredmények.

A férfiaknál Mészáros Krisztoferért szoríthatunk, akinek szombaton lesz a selejtezője.

Jóváhagyták Székely Zója indulását

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint jóváhagyták Székely Zója indulását, így ő képviseli majd az országot a párizsi ötkarikás játékokon felemáskorláton.

A MOB és a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) azután kezdeményezte Székely nevezését, hogy Kovács Zsófia a csütörtöki pódiumedzésen megsérült. A végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Torna Szövetség és a párizsi szervezőbizottság mondta ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!