Fel kell pörögni

4 órája

Az olimpiai bajnok magyar kapus szerint a férfi pólósoknak ideje megmutatniuk az igazi arcukat

A magyar férfivízilabda-válogatott a Japán elleni meggyőző sikerrel feledtette a Spanyolország elleni kisiklást, hölgyeinknek pedig péntek este Kína valószínűleg nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Szécsi Zoltán szerint mindkét pólócsapatunk javuló formát mutat, de a negyeddöntő fog igazán választ adni a legtöbb kérdésre.

MW

Fekete Gergő (b) és a japán Okava Keigo a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornán

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar a férfi vízilabda-válogatott lejátszotta harmadik mérkőzését a párizsi olimpián. Varga Zsolt együttese 17-10-re legyőzte a japán csapatot, ezzel a magyar válogatott nagyon közel került a továbbjutáshoz a csoportjából – írta meg korábban az Origo. A háromszoros olimpiai bajnok kapus Szécsi Zoltánnak a Japán elleni mérkőzés nagyon tetszett, a spanyolok elleni vereséghez viszont értetlenül állt a korábbi klasszis.

POY_9858
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Szécsi Zoltán
Fotó: Polyak Attila / Forrás: Origo

Ideje megérkezni

A japánok elleni találkozón Varga Zsolt együttese 5-2-re hozta az első negyedet és innentől csak a gólkülönbség volt kérdés az egyoldalú mérkőzésen. A magyar csapat, amely vasárnap 13-12-re verte a franciákat, majd kedden kikapott 10-7-re a spanyoloktól, szombaton az ausztrálokkal, hétfőn pedig a szerbekkel játszik – derült ki az Origo oldaláról. Az Origo, a Magyar Nemzet, és a Bors közös podcast sorozatának legújabb részében a férfi magyar vízilabda-válogatott kapusa Szécsi Zoltán beszélt az esélyekről. Az olimpiai bajnok kapus nem egészen tudta hova tenni férficsapatunk Spanyolország elleni vereségét.

A spanyol meccs picit langyos volt, úgy éreztem, hogy az egy kalkulált vereség volt

– kezdte mondandóját Szécsi, majd elárulta, hogy a Japán elleni mérkőzés már sokkal jobban tetszett, mindenki összeszedett és dinamikus volt.

Most már meg kell érkezni az olimpiára. Úgy kell a következő két meccset lejátszani, hogy bárki érkezik a negyeddöntőben, az ellen magabiztosan állhassunk ki. Nincs a mezőnyben olyan, akit ne tudnánk megverni a négy közé jutásért. Akár a horvátot és az olaszt is ki tudjuk verni, de ha rossz napot fogunk ki, akkor a görögöktől is kikaphatunk

– mondta el Szécsi, aki szerint korai lenne bármilyen következtetést levonni abból, hogy a szerbek egyelőre gyengélkednek, ők egyértelműen a negyeddöntőre akarnak formába lendülni. Feltéve, ha eljutnak odáig, a franciák ellen ki-ki meccset vívnak szombaton – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

A hölgyek a Hollandia elleni vereség után magabiztosan verték 12-7-re Kanadát, s pénteken is esélyesek Kína ellen. A nőknél fontosabb lenne a második hely a csoportban, hogy a negyeddöntőben elkerüljük Spanyolországot és az Egyesült Államokat.

Ha a lányok olimpiai aranyat akarnak nyerni, mindegy, hogy mikor verik meg az amerikaiakat

zárta gondolatait Szécsi. Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok együttese egy vereséggel és egy győzelemmel az A jelű ötös harmadik helyén áll és pénteken Kína ellen folytatja szereplését. A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. A teljes podcastet ide kattintva hallgathatják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!