Ez ám a fair play!

3 órája

Simone Biles szó szerint leborult nagy riválisa, Andrade sikere előtt

Törtnelmet írhatott volna a torna királynője, Simone Biles a párizsi olimpián, ám ez nem sikerült neki, mivel hétfőn arany helyett „csak” egy ezüstöt szerzett talajon, az aranyérmet a brazil Rebeca Andrade nyakába akasztották. Simone Biles egy nagyszerű gesztussal ismerte el riválisa győzelmét.

MW

Az ezüstérmes Simone Biles így tisztelgett az aranyérmes Rebeca Andrade győzelme előtt

Forrás: AFP

Fotó: Paul ELLIS

Azok után, hogy Simone Biles a 2021-es tokiói olimpián mentális egészségére hivatkozva három számtól is visszalépett, Párizsba királynőhöz méltóan tündököl. Az amerikaiakkal megnyerte a csapatversenyt, az egyéni összetett döntőjében sem talált legyőzőre, aztán ugráson a harmadik aranyérmét is megszerezte a francia fővárosban, összességében pedig már hétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát – írja a Magyar Nemzet.

BILES, Simone
A 2024-es párizsi nyári olimpia női tornászversenyein három aranyérmet és egy ezüstérmet szerzett amerikai Simone Biles fotózáson vesz részt a Bercy Arénában 2024. augusztus 5-én
Fotó: Francisco Seco / Forrás:  MTI/AP

Ha hétfőn is folytatta volna a remek sorozatát, kilencre növelhette volna az aranyai számát, amivel beérhette volna a női torna örökrangsorának élén álló szovjet Larisza Latinyinát, és az egy olimpián elért öt elsősége is rekord lett volna, női sportoló még nem volt képes ilyesmire.

A bravúr végül nem sikerült, mert Biles a gerendán – a közönség megrökönyödésére – rontott, és bár folytatta a gyakorlatát, honfitársával, Sunisa Lee-vel holtversenyben az ötödik lett, míg az arany az olasz Alice d'Amato nyakába került. Noha ez nem az amerikai klasszis napja volt, talajon kétszer is kilépett, a második helyet így is megszerezte, és négy éremmel távozik Párizsból.

Az eredeti, teljes cikket ITT tudja elolvasni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában