Mindenki védve van

2019.04.24. 09:20

Példaértékű a magyar védőoltási rendszer a tisztifőorvos szerint

A kötelező védőoltás ajándék a magyar rendszerben, mert a betegségekkel szemben mindenkinek térítésmentesen érhető el a védelem – közölte a megbízott országos tisztifőorvos szerdán egy tévéinterjúban.

Debrecen, 2016. november 23. Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védõoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védõoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Müller Cecília azt mondta, hogy szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás is, amelyet a 2018. július 31. után született gyerekek kapnak meg két sorozatban, 13 és 16 hónapos korukban.

Kitért arra is, a magyar kötelező védőoltási rendszer példaértékű, mert az átoltottság olyan szintű, hogy azok is védve vannak, akik valamilyen egészségügyi ok miatt nem olthatóak.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában