Háborúpártiak

1 órája

Menczer: a békéhez olyanok kellenek, akik hajlandók tenni érte

A békéhez olyanok kellenek, akik hajlandók tenni érte, ezért van rendkívüli jelentősége Orbán Viktor békemissziójának – jelentette ki a kormánypártok kommunikációs igazgatója szerdán a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Fáj az igazság?! A brüsszeli vezetők megsértődnek, ha háborúpártinak nevezzük őket. Ez igaz a magyar baloldalra, az ó és az új baloldalra is. Pedig azok. Ugyanis aki nem akar azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet, az a háború folytatását akarja. Nem békét akar, hanem háborút –. A háborúpártiak azt mondják, majd később legyen tűzszünet és tárgyalás. Később. Amikor a helyezet Ukrajna számára kedvezőbb lesz. Halkan kérdezem: az mikor lesz?

– írta Menczer Tamás, hozzátéve, hogy két és fél év és „ sok százezer halott ehhez nem volt elég”. 

A kormánypártok kommunikációs igazgatója arra is kitért, hogy ennek a háborúnak nincs megoldása a csatatéren, ott csak halottak vannak. Minden nap rengetegen halnak meg, és a háború egyre szörnyűbb, ezért a békének és a tárgyalásnak ma jobbak a feltételei, mint holnap lesznek. 

A békéhez olyanok kellenek, akik hajlandók tenni érte – szögezte le, majd hozzátette:

Ezért van rendkívüli jelentősége Orbán Viktor békemissziójának. Csodálkozva olvasom azoknak a politikusoknak és szakértőknek a nyilatkozatait, akik értékelik és elemzik Orbán Viktor tárgyalásait, majd megállapítják, hogy ezek haszontalanok és eredménytelenek. Mintha ők tárgyaltak volna négyszemközt az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint Donald Trumppal

– hangsúlyozta.

Csodálkozva olvasom azoknak a politikusoknak és “szakértőknek” a nyilatkozatait, akik értékelik és elemzik Orbán Viktor tárgyalásait, majd megállapítják, hogy ezek haszontalanok és eredménytelenek. Mintha ők tárgyaltak volna négyszemközt az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint Donald Trumppal. Egy régi sportanekdota jut az eszembe, amikor egy edző a zseniális Törőcsik Andrásnak akarta elmagyarázni, hogyan kell gólt rúgni. Törő válasza – nem szó szerint – de ennyi volt: te csak tudod…

– zárta bejegyzését Menczer Tamás. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában