Diplomácia

2 órája

Szijjártó: Magyarország üdvözli az olasz kormányfő pekingi látogatását

Magyarország üdvözli, hogy Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke az elmúlt napokban Pekingbe látogatott és tárgyalásokat folytatott Hszi Csin-ping kínai elnökkel – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán, írja az MTI.

MW

A római kormányfői rezidencia, a Chigi-palota felvételén Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja Giorgia Meloni olasz kormányfőt Pekingben 2024. július 29-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Chigi-palota

Fotó: Filippo Attili

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta,

különösen örömtelinek tartják az olasz miniszterelnök azon kijelentését, amely szerint az egyre bizonytalanabb nemzetközi környezetben Kína egy megkerülhetetlenül fontos partner a párbeszédben.

Őszintén reméljük, hogy sem az Európai Unió, sem egyetlen uniós tagállam vezetője sem fogja támadni Olaszország miniszterelnökét a pekingi látogatása miatt – fogalmazott a tárcavezető.

Mi örömtelinek tartjuk, ha egy G7-es európai ország miniszterelnöke és a kínai elnök tárgyalóasztalhoz ülnek. A mostani rendkívül tevékeny nemzetközi helyzetben kizárólag a diplomáciai csatornák és a párbeszéd jelenthetik a megoldást

– írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában