Országos előrejelzés

1 órája

Ilyen időnk lesz az előttünk álló héten

A jövő hét első napjaiban még változékony idő várható, többfelé lesz zápor, zivatar, majd a hét közepétől visszatér a napos, száraz, meleg idő 28-35 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

MW

Záporok, zivatarok enyhíthetik a meleget

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

Hétfő

A hét első napján a felhős tájakon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, de általában sok napsütés valószínű. Délelőtt még csökken a csapadékhajlam, majd délután újból nő és főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várhatók – akár több hullámban – záporok, zivatarok. Délkelet felé haladva egyre kisebb az esélye a csapadéknak. Az északias szél a Dunántúlon a nap nagyobb részében élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-36 fok között valószínű, de a Dél-Alföldön ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

Kedd

Szent István napján sok napsütésre lehet készülni gomolyfelhőkkel, amelyekből elsősorban a délutáni, esti órákban fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 14-24, délután 28-37 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Szerda

A hét első munkanapján a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan – nagyobb eséllyel az ország középső harmadán – fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon, a főváros környékén és Borsodban erős, zivatar térségében viharos lökések kísérik. A hajnali 16-24 fokról 28-36 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök

Ezen a napon napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, és legfeljebb az ország keleti felén alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, az északkeleti tájakon megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 14-23, a maximum 26-32 fok között alakul.

Péntek

A hét utolsó munkanapján nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 11-19 fokról 27-33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombat

A hétvége első napján derült, napos, száraz időre van kilátás, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 12-21, a csúcsérték 28-35 fok között valószínű.

Vasárnap

A hét utolsó napján nagyrészt napos időre van kilátás, csapadéknak kicsi az esélye, de megélénkül az északnyugati, északi szél. Hajnalban 15-23, délután 27-34 fokra számíthatunk.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában