Katasztrófapolitizálás

12 órája

Magyar Péter a TASZ hergelési módszerét alkalmazza

A hazai kórházi viszonyokat és azon belül a fertőzések kérdését hisztériakeltéshez már jóval a Tisza Párt akciója előtt felhasználták a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársai.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A Tisza Párt elnöke és a TikTok-doktor Kulja András az elmúlt napokban budapesti kórházakban jártak, miközben megállapították, hogy például folyamatosan nő a kórházi fertőzések száma is. Ezzel kapcsolatosan az angolszász világban elterjedt egy kifejezés, az ambulance chasing, amely közéleti kontextusban katasztrófapolitizálást jelent, és amelyet például Justin Trudeau használt politikai ellenfeleivel szemben 2019-ben – írja a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport legújabb elemzése alapján.

Mint írják: a hazai kórházi viszonyokat és azon belül a fertőzések kérdését hisztériakeltéshez már jóval a Tisza Párt akciója előtt kitalálták a TASZ munkatársai. 2017-ben kórházi fertőzéses eseteket kezdtek el gyűjteni, 2018-ban pedig szintén ügyfeleket kereshettek a sürgősségi betegellátás támadhatósága érdekében. 

Olyan jogi következményeket szeretnénk kimondatni, amelyek nem a végletekig leterhelt orvost, ápolót, hanem a rendszer hiányosságait állítják pellengérre

– fogalmaznak a felhívásban.

Fotó: Tűzfalcsoport

A baloldali Városi Kurír akkori cikke szerint a kezdeményezés nem aratott osztatlan sikert, sőt jelezték, hogy ez nem jó másra, csak indulatok gerjesztésére az egészségüggyel és az ott dolgozókkal szemben. A felhívást az orvosok is erős kritikával illették. 

A sürgősségi osztályokon dolgozók ellen hangolni a betegeket több mint bűn, hiba

– fogalmazott egy vidéki fogorvos. Többek szerint csak arra lehet jó egy ilyen statisztika, hogy indulatokat gerjesszen, és az amúgy is ügyeletes bűnbakként kikiáltott sürgősségi osztályokra kenje az ágazat egészének problémáját. 

A Városi Kurír által akkor megkérdezettek – akik egyike sem a szóban forgó osztályon dolgozik – egyhangúan úgy vélekedtek, hogy ez egy olyan fegyver, amely könnyen visszafelé sülhet el.

A cikk a további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában