Nagy reménységnek tartja

2024.09.10. 08:11

Gyurcsány büszke „pótfia” kötcsei balhéjára

A bukott miniszterelnök saját bevallása szerint Gyekiczki Mártonnak évek óta egyfajta pótapja is – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Gyurcsány Ferenc pártelnök és Gyekiczki Márton

Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook

„Az ország kiárusítására” hivatkozva balhézott a miniszterelnök kötcsei megérkezésekor a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület. A kis csapat vezéralakja, Gyekiczki Márton érdi önkormányzati képviselő, DK-s politikus volt.

Gyurcsány Ferenc pártelnök július 20-án így írt róla:„Gyekiczki Mártonnak évek óta egyfajta pótapja is vagyok. Kitűnő fickó, sok okot ad büszkeségre. Mint kiderült, ő jelenleg a legfiatalabb önkormányzati képviselő az országban, ráadásul DK-s színekben. Na ne higgyék, hogy én indítottam el ezen az úton. Örömmel tettem volna, de e tekintetben már kész volt. És sem elindítani, sem eltántorítani nem lehetett. Tudja, mit akar. Nem miattam lett DK-s, hanem mindazért, amit képviselünk. Megingathatatlanul hisz az igazában és elszántan száll az elveiért harcba, olykor a hangos vitáktól sem retten vissza. Marci nagy reménységünk.”

 

A repülőteret külföldi kézbe kiárusító, az országot az IMF felé eladósító politikusnak a kötcsei akció is nagyon tetszett, megdicsérte érte az érdi képviselőjüket.

Nem csak ezért érdekes, hogy éppen az ifjúgyurcsányista politikus vádol másokat kiárusítással. Édesapja, a néhai Gyekiczki András a Bibó István Szakkollégium igazgatója volt, majd többek között az SZDSZ-es Kuncze Gábor és Demszky Gábor mellett is dolgozott. Gyekiczki előbbi mellett a privatizáció hőskorában kabinetvezetőként, utóbbinál irodavezetőként tevékenykedett, méghozzá az úgynevezett Hagyó-időszakban. A fővárosnál ekkoriban az Állami Számvevőszék alaptalan kifizetéseket talált.

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában