Épp ezért nem mond le róla

2 órája

Ha Magyar Péter elveszítené a mentelmi jogát, elkerülhetetlenné válna a felelősségre vonása

Bár az európai parlamenti mentelmi jog felfüggesztésére elméletileg van lehetőség, a gyakorlat azt mutatja, hogy a globalista fősodorral egyetértőket szinte soha nem adják ki a hatóságoknak. Magyar Péter feltehetően ismeri ezt a brüsszeli gyakorlatot – hívta fel a figyelmet az Origónak adott interjúban ifj. Lomnici Zoltán.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar büntetőjog egyértelmű kritériumokat határoz meg a zaklatásra, így Magyar Péter védekezése, a kulturális különbségekre és az áldozat szubjektív megítélésére hivatkozás, rendkívül gyengének tekinthető a diszkóbotránnyal kapcsolatban. Ha Magyar Péter elveszítené a mentelmi jogát, akkor a büntetőeljárás folytatódhat, és elkerülhetetlenné válik a felelősségre vonás. Azonban nem fog lemondani a mentelmi jogáról – mondta ifj. Lomnici Zoltán az Origónak.

Magyar Péter olyan érvekkel védte magát egy tárgyaláson, hogy a Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, ezzel elbagatellizálva a zaklatás tényét.

Ezzel kapcsolatban a Századvég tudományos igazgatója elmondta, hogy

a magyar jogrendszerben a zaklatás fogalma objektív jogi normákon alapul, nem függhet kulturális eltérésektől.

Az elkövetők sokszor azzal védekeznek, hogy az áldozat nem zaklatásnak élte meg közeledésüket. Azonban a zaklatás bűncselekménye szempontjából lényegtelen hogy a zaklatott miként éli meg az esetet, mivel az elkövető a zaklató magatartásával már elkövette a bűncselekményt – jelezte.

A tudományos igazgató a mentelmi joggal kapcsolatban elmondta, hogy a mentelmi jog nem a képviselők személyes kiváltsága, hanem azt garantálja, hogy a képviselő szabadon gyakorolhassa megbízatását, és ne legyenek kitéve önkényes politikai zaklatásnak.

Azonban a joggal való visszaélés tilalma mint általános jogelv a mentelmi jogra, illetve a brüsszeli politikusokra is vonatkozik, így Magyar Péterre is

– hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette: bár az európai parlamenti mentelmi jog felfüggesztésére elméletileg van lehetőség a gyakorlat azt mutatja, hogy a globalista fősodorral egyetértőket szinte soha nem adják ki a hatóságoknak és Magyar Péter feltehetően ismeri ezt a brüsszeli gyakorlatot.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában