Bárki véleményezheti a fehérvári közösségi közlekedés terveit!

A városi honlapon már megtalálhatóak a helyi közösségi közlekedés hálózatbővítésének tervei. A változások elsősorban Alsóvárost, Maroshegyet és Fecskepartot érintik. Az utazástervezőben már tesztelhető a 2025 januárjától bevezetésre tervezett menetrend. Szeptember végéig várják a véleményeket a szakemberek.

Gombor Lili

Illusztráció!

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Az áprilisban, majd szeptembertől bevezetett módosításokat követően 2025 januárjától újabb hálózatbővítést tervez Székesfehérvár Önkormányzata a helyi közösségi közlekedésben. A város honlapján már elérhető a változásokat bemutató tájékoztató és térkép. Az utazástervező alkalmazásban leolvashatók a tervezett indulási idők, és jelezhetőek az észrevételek – tájékoztatott az ÖKK.


A változások az Alsóvárost, Maroshegyet és Fecskepartot érintik. Könnyebb lesz a közlekedés a külső városrészekből – Öreghegy, Köfém ltp., Ráchegy, Fecskepart-Móri út környéke, Feketehegy, Maroshegy – ugyanis a reggeli csúcsidőszakban 15–20 percenként járnak majd a buszok. A tervezett módosítások éves szinten plusz 70.000 kilométer menetteljesítményt jelentenek, amelynek több mint 80 millió forintos költségét a város önkormányzata állja.

A közlekedésfejlesztések célja, hogy átszállás nélkül legyen megközelíthető minden városrészből a városközpont, a vasútállomás, a kórház, illetve a könnyebb legyen a munkába járás. További célkitűzés, hogy Maroshegy városrészben még több belső területet kapcsoljanak be a közösségi közlekedésbe. Fontos változás, hogy egyes, kihasználatlan körjárati útvonalak változnak (például a 33-as, 34-es járat), míg más területeken a járatok egy része (például a 11-es, 12-es járat) úgynevezett hurokútvonalon közlekedik majd, jobban kiszolgálva az ott élőket és oda dolgozni járókat. A teljes tervezet térképpel, az össze járatot érintő szöveges leírásokkal és az útvonaltervezővel elérhető a szekesfehervar.hu/halozatbovites2025 linken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában