Illegális bevándorlás

13 órája

Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió

Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió, Magyarországot ugyanis megbünteti a külső határok védelme miatt, Franciaországnak és Németországnak viszont le szabad zárnia az összes határát – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című műsorában csütörtök reggel arról beszélt, hogy a kormány mindent megtesz a lakosság biztonsága érdekében.

MW

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Ha Brüsszel migránsokat akar, akkor megkaphatja! címmel tartott sajtótájékoztatóján a népligeti autóbusz-pályaudvaron 2024. szeptember 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Rétvári Bence elmondta, a héten Magyarországon tartott biztonság- és védelempolitikai konferencián szinte az összes felszólaló azt hangoztatta, hogy a migráció az egyik legnagyobb probléma, az egyik legfontosabb megoldandó kérdés Európában.

De a migrációs hullám tíz éve kezdődött, és tíz éve ugyanazokat a kérdéseket teszik fel a képviselők, ugyanazokat a dilemmákat osztják meg, a brüsszeli vezetők, ugyanazt a liberális, migrációpárti álláspontot követik annak ellenére, hogy a „willkommenskultur” nem oldotta meg a problémát – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve, hogy 

Magyarország is egy évtizede áll támadás alatt Brüsszelből a külső határok védelme miatt.

Rétvári Bence arra a hírre, hogy Franciaország után Németország is lezárja az összes határát, úgy reagált, kettős mérce van az EU-ban, mert nekik ezt szabad, 

Magyarország azonban „gigabírságot” kap azért, mert lezárta az unió külső határait, és egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályozott meg.

Magyarország ezért vizsgálja annak a lehetőségét, hogy viszontkeresettel éljen és kérje a határvédelem költségeinek megtérítését – közölte az államtitkár, kiemelve, hogy Magyarország szerint a határvédelem is az európai szolidaritás része, nem csak a migránsok szétosztása.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, az EU a déli határ lezárása miatt kiszabott büntetéssel arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy engedje be az illegális bevándorlókat.

A kormány erre válaszul pedig felajánlja a migránsoknak egy ingyenes, egyirányú út lehetőségét Brüsszelbe – mondta az államtitkár, megjegyezve, hogy Brüsszel tiltakozott ezen felvetés ellen. Ez következetlenség és kettős mérce – jelentette ki Rétvári Bence.

Bakondi György: a kormány mindent megtesz a lakosság biztonsága érdekében

A magyar kormány mindent megtesz a lakosság biztonsága, a belső rend fenntartása érdekében – erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című műsorában csütörtök reggel.
Közölte: a németek minden határukon ellenőrzést vezettek be fél évre, miután ott több súlyos terrorcselekmény történt, és emiatt a kormánypártok nagyon rosszul szerepeltek két tartományi választáson. Úgy látszik, a német lakosság türelme elfogyott az illegális migráció negatív következményeivel kapcsolatban – jegyezte meg a főtanácsadó.

Bakondi György rámutatott: az ottani sikertelen bevándorláspolitika lényege, hogy mindenkit beengednek, aztán aki nem felel meg a menekültügyi szabályoknak, azt megpróbálják eltávolítani az országból, tízből kilencszer sikertelenül. Akik így maradnak az országban, sokszor bűnözésből élnek, de többnyire azok sem illeszkednek be a társadalomba, akik megkapják a menekültstátuszt – fűzte hozzá.

A németországi határellenőrzés bevezetése és a kitoloncolások felgyorsítása kapcsán üzente Orbán Viktor kormányfő Scholz kancellárnak: „Üdv a klubban!” – mondta.

Az egyik német miniszter már arról beszélt, várja a migrációs paktum bevezetését, ami a problémát az EU külső határaira – tehát például Magyarország déli határára – „tolja” – hívta fel a figyelmet Bakondi György, hozzátéve, hogy a magyar kormány harcol ez ellen. A magyar kormány azt akarja, hogy nemzeti hatáskörben maradjon a bevándorláspolitika, minden ország maga dönthesse el, hogyan védi meg lakosait az illegális migráció következményeitől – hangsúlyozta.

Bakondi György közlése szerint ha egy országban a népesség 10 százalékát eléri az illegális migránsok aránya, a folyamat már nagyon nehezen visszafordítható. Ezért sem akarja a magyar kormány, hogy Magyarországra nagy számban érkezzenek beilleszkedni nem tudó migránsok.

Mindeközben Brüsszel 80 milliárd forintos büntetéssel, ezenfelül minden nap újabb 400 milliós bírsággal sújtja Magyarországot azért, mert nem vezeti be azt a rendszert, ami ott nem működik. Ám a magyar kormány folyamatosan tárgyal az EU-val, s ott is folyamatosan keresik az új megoldásokat, Olaszország például Albániában táboroztatja a migránsokat – mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában