dekoráljunk!

2020.10.06. 15:30

Így csempészheted be az őszi hangulatot a kertbe

Ahogy beköszöntött az október, úgy kerültek elő a különféle dísztökök az illatos sütőtökök mellé. Ma már nem csak félelmetes pofájú gyertyatartókat lehet vájni belőlük, de stílusos lakásdekorációként is megállják a helyüket. Sőt, a kertet is felöltöztethetjük saját terméseivel az indián nyár jegyében. Uliczki Dóra, velencei lakberendező saját udvarában mutatta meg, hogyan kell ezt csinálni.

S. Töttő Rita

Fotó: S. TOTTO RITA

A dísztök az egyik legszebb és legváltozatosabb lehetőségeket kínáló őszi dekorációs eszköz azok számára, akik kedvelik a természetes megoldásokat. Ilyen Uliczki Dóra lakberendező is, aki hétvégén kertlátogatást tartott velencei otthonában, ahol az ősz minden stílusjegye felfedezhető volt szabadtéri dekorációiban. A tök – legyen az kicsi vagy nagy, sárga, zöld, fehér, piros, csíkos, foltos vagy göröngyös, minden formájában és méretében izgalmas lehetőségeket tartogat. Kertjében olyan ihletadó megoldásokat mutatott be, amelyeket könnyűszerrel megalkothat saját otthonában bárki. A csipkebogyóból fészket font a tök köré, a makkokat szoros rendben koszorúra ragasztotta, a tobozokat pedig egy gyékénykosárkában helyezte a napozó levelek alá. Minden zugban érdekesség, felfedezni való természetes ötlet várta a vendégeket.

 

Szép kiegészítő lehet akár a szemes kukorica is, melynek piros változata igazán különleges és látványos eleme lehet egy-egy őszi díszítésnek – érdemes keresni, kiszárítani és szép rendezett halomban egy lapos kosárkába helyezve várni a vendégek reakcióit. Nem marad el, az biztos! A kisebb fehér tökök jól néznek ki a pozsgásnövények ölelésében, a kékes-zöldes változatok pedig varázslatosan festenek a különleges díszsaláták mellett – akár faládákba helyezve, fahasábokkal, őszi virágokkal kiegészítve. A diók és egyéb szárított termések szintén könnyen felhasználhatóak: koszorúkon, őszi tálakban elrendezve egyszerű, de nagyszerű díszítő elemekké válnak. A lényeg, hogy nem kell túlgondolni, a természetesség és az egyszerűség kéz a kézben jár: ahol a kovácsoltvas asztalkán feltűnik egy narancssárga tök, ott már adott a hamisítatlan őszi hangulat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!