Hirdetés

2024.06.10. 14:51

Kiváló kommunikációs és problémamegoldó képesség jellemez? Próbáld ki magad recepciósként Hevesen vagy környékén!

Manapság már rengeteg cégnél, intézménynél és természetesen szállodánál alkalmaznak recepciósokat, akik rendkívül széleskörű feladatokat látnak el. Mutatjuk, hogy melyek is ezen feladatok, és hogy milyen lehetőségek adódhatnak a recepciós munkavégzésre Hevesen vagy a környező városokban és településeken!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

A recepciósok legfontosabb feladatai

A recepciósok igencsak sokféle területen helyezkedhetnek el, amiből adódóan természetesen bizonyos eltérések is mutatkozhatnak a mindennapi konkrét feladataikat illetően. Jellegét tekintve ugyanakkor valamennyi esetben hasonló teendőkért felelnek, ami a kapcsolattartásra, adminisztrációra és a problémamegoldásra egyaránt kiterjed. Itt talál vendéglátós és recepciós állásokat Hevesen: https://hevesallas.hu/allasok/vendeglatas.

A recepciósok azok, akik gyakorlatilag az adott intézmény arcai, hisz a különböző kérdéseikkel, észrevételeikkel vagy problémáikkal jellemzően hozzájuk fordulhatnak a vendégek és ügyfelek. Ez gyakran több csatornán történik, azaz telefonon, e-mailben és személyesen is lehet keresni a recepciót. A recepciósok feladata, hogy ezeket a megkereséseket készséggel megválaszolják, esetleg továbbítsák azokat a releváns személyek számára.

Meglehetősen jelentős részét teszik ki a feladatoknak az adminisztrációs kötelességek is. Ez alatt érjük például a különböző nyilvántartások vezetését és karbantartását, a foglalások kezelését, a regisztrációs teendőket vagy akár a postai levél- és csomagkezelést. Mindez pedig számos ad-hoc jellegű problémamegoldói feladattal is kiegészül, hisz legyen szó szállodáról, vállalatról, sportegységről, iskoláról vagy egészségügyi intézményről, váratlanul felmerülő problémák mindig akadhatnak, amelyek kapcsán a már említett módon gyakran elsősorban a recepcióhoz fordulnak a vendégek.

Elhelyezkedési lehetőségek és jellemző követelmények

A recepciós állások tehát rendkívül széles területen, változatos iparágakhoz kötődően fordulhatnak elő. Ezen állásokról való értesülés céljából érdemes lehet többek között a hevesallas.hu weboldalát is figyelemmel kísérni, amelynek felületén már többször is előfordultak ilyen típusú pozíciók, jellemzően a vendéglátás álláskategória alatt. De persze ezenkívül más álláskategóriák részeként is felbukkanhatnak recepciós hirdetések, így célszerű lehet akár állásértesítőt is beállítani erre a munkakörre vonatkozóan.

Számolni kell azzal, hogy a pozícióhoz több fontos elvárás is tartozik. Ezek egyike a legalább középfokú végzettség megléte, illetve szállodákban alapvető követelményként jelenik meg a kommunikációképes, jellemzően angol nyelvtudás is. Ezenkívül kitüntetett szerepet kap a pozitív fellépés, az emberközpontúság, a segítőkészség és nem utolsósorban a címben is említett kommunikációs- és problémamegoldó képesség is. Ezek mindegyike olyan kvalitás, amelyek nélkülözhetetlen összetevői a munkakörben való eredményes és hatékony helytállásnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában