Receptek

2014.11.04. 14:40

Finom túrótorta: mazsolával is jó

Magyaralmás - Olvasónktól, Kovácsné Hamberger Brigittától kaptuk ezt a túrótorta receptet. A sütemény eredetileg cseresznyével készül, de bármilyen idénygyümölccsel nagyon finom. Olvasónk mazsolát tett bele a gyümölcs helyett.

A hozzávalók a torta tésztájához: 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg liszt. 1 csomag sütőpor. A töltelék hozzávalói: másfél maroknyi mazsola (az eredeti recept szerint fél kiló cseresznye, amit természetesen ki kell magozni, de természetesen másféle idénygyümölcsöt is használhatunk), 2 tojás, fél kiló túró. fél csomag főzni való vaníliás pudingpor, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor.

Kivajazott, kilisztezett tortaformában kell megsütnünk. Fotó: Kovácsné H. Brigitta

Először a tortaalapot készítjük el. A vajat habosra keverjük a tojásokkal, és ehhez adjuk apránként a lisztet, a cukrot és a sütőport. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített, körülbelül 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A töltelékhez rövid időre beáztatjuk a mazsolát. A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A túrót áttörjük, simára keverjük, majd beleforgatjuk a pudingporral együtt a tojásos vajba. Legvégül a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét és a mazsolát keverjük a masszához. A sütőből kivett tortaalapra öntjük az egészet, és további 20 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült, lezárjuk a sütőt, de a tortát hagyjuk még bent 10-15 percig, nehogy összeessen a hideg levegőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!