Rendőrségi

2010.04.26. 09:33

Gyakran jelzett a szonda

FMH - A rendőri ellenőrzések következtében több ittas vezető is lebukott a hét végén; biciklis és autós egyaránt volt közöttük.

feol.hu

Lepsényben egy motoros férfi hajtott a vízelvezető-árokba, ahol betonoszlopnak ütközött és bordatörést szenvedett. A szonda és az orvos súlyos ittasságot mutatott ki nála.

Székesfehérváron, a Seregélyesi úton egy kerékpáros a gyalogútról az úttestre való balra kanyarodása közben nem adott elsőbbséget egy Mercedesnek, és a két jármű összeütközött. A baleset során a kerékpáros súlyos sérülést szenvedett, s később kiderült, ő is ittasan vezetett.

Egy Audi A6-os sofőrjét Dunaújvárosban ellenőrizték a rendőrök, akik enyhe ittasság miatt elvették a férfi jogosítványát.

Pákozdon egy moped autóval közlekedő férfivel volt dolguk a rendőröknek. A szonda – amit megfújattak vele – szabálysértési értékhatáron belül színeződött el. A sofőr ittas nyilatkozatot töltött ki, az eljárás megindult vele szemben.
Móron szintén motorost igazoltattak, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és kiderült, vezetői engedéllyel sem rendelkezik. Az eljárás megindult.
A Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei pedig három ittas kerékpárossal szemben intézkedtek Agárdon, illetve Baracskán. A szonda mindegyiküknél pozitív értéket mutatott, a biciklisek nyilatkozatot töltöttek ki, melyen elismerték alkoholfogyasztásukat – tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!