Rendőrségi

2012.02.16. 09:27

Cipóba sütött pisztolyokat foglaltak le Röszkén

Hét lőfegyvert foglaltak le egy autóbuszban Röszkén; négy pisztolyt cipóba sütve próbáltak átcsempészni a határon - tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.

MTI

A Pristinából Dortmundba tartó járat szerda este jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. Az ellenőrzést végző pénzügyőrök a hátsó üléssornál egy alufóliába csomagolt lőfegyvert találtak, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa pedig a kutyájával további két lőfegyverre bukkant az utastérben – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezután a rendőrök megnézték az utasok csomagjait is, és egy cipóban további négy lőfegyvert találtak.     A helyszínen elvégzett szakértői vizsgálat megállapította, hogy a gázpisztolyból átalakított fegyverek éles lőfegyvernek minősülnek.

Egy 46 éves koszovói állampolgárt őrizetbe vettek, és visszaélés lőfegyverrel bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!