Rendőrségi

2012.09.30. 06:48

Verekedő fiatalok, nők

Fejér megye - Fehérváron nők bántalmaztak nőket, Dunaújvárosban egy hajléktalan férfi állította, hogy megverték és elvették pénzét, és voltak még egyéb verekedős ügyek is.

feol.hu

Szombaton, szeptember 29-én kora délután egy hajléktalan férfi kért segítséget a rendőröktől. Elmondta, hogy közvetlenül a bejelentése előtt két általa megnevezett férfi bántalmazta, ezerötszáz forintját elvették. A dunaújvárosi Bartók téren történt bántalmazás ügyében a körzeti megbízottak adatgyűjtésbe kezdtek. Ennek eredményeként a Velinszky utcában vonták ellenőrzés alá a bejelentő által megnevezett két személyt és bűncselekmény gyanúja miatt előállították őket. Az eset több körülménye továbbra sem tisztázott, mivel a sértett, kihallgatása során többször, többféleképpen adta elő a történteket. A beszerzett adatok alapján bűncselekmény elkövetését egyelőre nem lehetett megállapítani, ezért a két előállított férfit tanúként hallgatták ki a dunaújvárosi nyomozók - közölte vasárnap a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Éjfél előtt a szolgálatban lévő baleseti helyszínelők vontak ellenőrzés alá két férfit, akik egy kerékpárral közlekedtek Bakonycsernyén, a Rákóczi utcában. Az ellenőrzés során a kerékpárt hajtó férfi leheletén alkoholszagot éreztek. A férfi nem volt hajlandó megfújni a szondát, igazolásra felszólításkor más személyi adatokat diktált be. További intézkedésre a Móri Rendőrkapitányság épületébe állították elő. Személyazonosságának megállapítását követően mintavételre vitték a kórházba, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette. Az intézkedés során az előállított bakonycsernyei férfiről kiderült, hogy összefüggésbe hozható az igazoltatásával szinte azonos helyen, pár perccel azt megelőzően történt verekedéssel, ahol egy helybéli férfit bántalmaztak. A sértettet, nyolc napon belül gyógyuló sérülései ellátására a mentők szállították kórházba. A helyszínről előállított férfit gyanúsítottként hallgatták ki a bántalmazás ügyében. A garázdaság és könnyű testi sértés miatt vele szemben megindított eljárás mellett szabálysértési eljárást is indítottak ellene a móri rendőrök.

Vasárnapra virradó éjjel Székesfehérváron, a Gyümölcs utcában található kollégiumból érkezett bejelentés arról, hogy az ottani szálláshelyükre tartó tíz fős társaság a kollégium előtt szóváltásba keveredett egy hasonló nagyságú társasággal és dulakodás, verekedés alakult ki köztük. A szóváltást kezdeményező társaság tagjai még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt, felkutatásuk később sem járt eredménnyel. A kollégiumban elszállásolt csoportból négy 16-20 éves fiatalember könnyű sérülést szenvedett. A faddi és tolnai fiatalokat ellátásra kórházba szállították a mentők. Az ismeretlen személyek ellen garázdaság miatt indult nyomozás.

Székesfehérváron, a Palotai úton, hajnali fél kettő után nem sokkal egy söröző előtt történt verekedés. A megállapítás szerint egy 39 éves nőt bántalmazott két általa látásból ismert nő. A két bántalmazó a sértett segítségére siető 32 éves barátnőjét sem kímélte. Mindketten könnyű sérülést szenvedtek el az incidens során. Az elkövetők azonosítása folyamatban van, ismeretlen tettesek ellen garázdaság vétség miatt indítottak eljárást a székesfehérvári nyomozók - tudtuk meg a rendőrségtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!