Sárszentmihály

2013.06.12. 09:56

Levél Székely Ferencnek

Úrhida - Székely Ferencnek fellebbezés benyújtását javasolta a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. Ápolási díj igénybevételére is lehetőség van, gondozók is segíthetnek.

V. Varga József

A személyes találkozásokból, a telefonbeszélgetésekből, az írott sorokból leszűrhető, hogy a rokkantak felülvizsgálata körül nem nyugszanak a kedélyek. A betegségek, a testi-lelki bajok önmagukban is nagy terheket rónak anyagilag és emberileg is a betegekre. A rehabilitációs járadék bevezetése óta bürokratizmus és lelketlenség tapasztalható - emelték ki többen is.

A témában első úrhidai panaszosunknak, Székely Ferencnek fellebbezés benyújtását javasolta válaszlevelében a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH).

A levélből idézünk: „ összefoglalva: közlekedőképesség minősítésére mind az elsőfokú, mind pedig a jogorvoslati eljárásban hatóság által foganatosított szakértői kirendelés alapján kerül sor. Kiemelem tehát, hogy közvetlenül a szakvélemény ellen nem nyújtható be fellebbezés - megkeresését nem is minősítettük annak -, megtámadni kizárólag a szakvélemény alapján hozott hatósági döntést lehet, feltéve, hogy abban az ügyfél fellebbezési joga biztosítva van.”

Aláírás: „dr. Pósfai Gábor főigazgató nevében és megbízásából dr. Kiss Krisztina főosztályvezető-helyettes”.

 

Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott május végén vizitált Székelyéknél Úrhidán (Fotó: V. Varga József)

 

Hogyan kell mindezt értelmezni? - kereste meg szerkesztőségünket olvasónk felesége, Székelyné Jutka.

Válaszunkban a Fejér Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének korábbi tájékoztatására utaltunk, miszerint: Székely Ferenc az I. fokú szakvélemény után hozott határozatot ugyanannál a hivatalnál megfellebbezheti, ahova először beadta a közlekedési kedvezmény iránti igényét - esetében a fehérvári okmányirodánál -, csatolva az állapotát igazoló releváns szakorvosi leleteket.

Az üggyel kapcsolatban Boda Zsuzsanna Úrhida jegyzője megerősítette korábbi közlését: Székely Ferenc otthoni ellátásával kapcsolatban lehetőség van - a jogosultság vizsgálata után - ápolási díj igénybevételére. Ennek feltételeiről a fehérvári járási hivatalban lehet bővebb információhoz jutni. A településen igénybe vehető a szociális alapszolgáltatási központ gondozóinak segítsége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!