Sport

2009.04.06. 02:29

Emberségből jelesre vizsgáztak

Rotterdam - A magyar női röplabda ifjúsági válogatott a hollandiai Európa-bajnokságon szép tettet végrehajtva nyert a nyitányon. Ehhez járult a különleges tettük.

Fejér Megyei Hírlap

A röplabdás ifjak válogatottjában két székesfehérvári lány található, Tálas Zsuzsanna, a válogatott csapatkapitánya, valamint a center Vacsi Evelin. Alighanem a két lány sugallatára cselekedték meg azt, ami erkölcsi tartást is ad a csapatnak. Az Ukrajna előtti nyitó mérkőzésen valamennyi játékos a tenyerébe írta a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló fehérvári jégkorong-válogatott, ifjabb Ocskay Gábor nevét, és így játszották végig a meccset. A csapat bravúros győzelmet aratott, és ezt a szép sikert a magyar jégkorong meghatározójának az emlékére ajánlották. Fésüs Irén, a MÁV Előre-CityLine edzője könnyeivel küzdve mesélte el a történetet, büszke volt tanítványaira, a vörösmartys lányokra, akik fiatalként emberségből jelesre vizsgáztak.

Magyarország-Ukrajna 3:1 (-25, 10, 20, 15). Az ukránok az első szett megnyerésével el is lőtték valamennyi puskaporukat, a magyarok esélyt sem hagytak nekik.

A vasárnapi 2. fordulóban: Magyarország-Hollandia 3:2 (-25, 17, 22, -18, 10). A lányok veretlenül mentek a csoportból tovább!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!