Sport

2009.04.11. 02:29

Lépés(előny)t tarts! Albacomp-Dombóvár találkozó

Székesfehérvár - Két hét szünet után folytatódik a férfikosárlabda bajnoki pontvadászat. Az alapszakaszból három forduló van hátra, ma 18 órakor az Albacomp a Dombóvárt fogadja.

Silye Sándor

Az albások vezetik a tabellát 18 győzelemmel, 5 vereséggel, míg a Dombóvár az ötödik 14 győzelemmel, 9 vereséggel. A mai vendégnek volt egy rossz periódusa, de a legutóbbi fordulókban Dombóváron 80-78-ra verte a Paksot, majd utána Szombathelyen a Falcót fektette magabiztosan 88-77-re kétvállra. Utóbbi meccsen a tolnaiaknál Adams 27/15, Clark 15/3, Legrange 14/6, Dill 12, Bódi 11/3, Szőke 9/3 ponttal vette ki a részét a sikerből. A csapatban többen jól dobálják a triplákat, Adams 48,6, Dill 44,3, Legrange 43,9 százalékos hatékonysággal teszi ezt. Dill a legjobb lepattanózó (8,1 labda), Legrange a csapat asszisztkirálya 4,0 gólpasszal. A korábban említettek mellett a csapat erősségei még a triplakirály Deák, Balogh és Molnár. Bálind József vezetőedző, aki szinte az összes vezetői posztot ellátja, alighanem a győzelem reményével érkezik majd Székesfehérvárra.

De persze ehhez lesz mondanivalója az albásoknak is. Akik szeretnék megőrizni hazai pályán a bajnoki veretlenségüket. Ha ma győznek, újabb nagy lépést tesznek az alapszakasz megnyerése felé. De miért is ne nyernének? Hisszük, a csapat ismét a régi arcát mutatja meg. Azt, amelyikkel az első körben Dombóváron 87-79-re nyertek. Azon a meccsen a hazaiaknál Dill 23, Jerome és McCullogh 15-15 ponttal jeleskedett ott, míg a fehérváriaknál Radovics 23, Simon 20, Bell 18, Hanga és Morrison 13-13 pontot szerzett.

- Nem elsősorban azzal kell törődnünk, hogy mit akar játszani a Dombóvár - bár természetsen felkészültünk belőlük -, hanem az, hogy jól tegyük a saját dolgunkat. Gondolok itt az agresszív, jó védekezésre, a gyors, ötletes támadójátékra, a fegyelmezett, figuratív játékra. Ha ezeket jól megoldjuk, nem lehet gondunk a mérkőzés megnyerésével. A felkészülés alatt gondot jelentett, hogy Hanga több edzést kénytelen volt kihagyni - mondta Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző.

Ma este - a közönség segítségével - meg lehet (meg kell!) tenni az újabb fontos lépést a cél felé!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!