Sport

2012.07.16. 15:14

Elkezdte a felkészülést a Fehérvár KC kézilabda-csapata

Székesfehérvár - Vége a négy hetes, intenzív pihenőnek, hétfőtől munkába állt a Fehérvár KC női NB I-es kézilabda-csapata az új mester, a 46 éves norvég Pal Oldrup Jensen irányításával. Az első nap felmérésekkel telt.

Bobory Balázs

Nem feledkeztünk meg a csapat nevének leírásakor az eddigi névadó szponzor, a hosszú esztendők óta kitartóan segítő Alcoa leírásától, ám a nehéz gazdasági környezet miatt az egyesület és a vállalat útjai elváltak egymástól, a csapat egyelőre Fehérvár KC néven versenyez tovább.

- Nagy hálával tartozunk az Alcoának, amely még a legnehezebb időszakokban is mellettünk állt - mondta Balássy Imre, az egyesület elnöke. - Sajnos az együttműködésünk a továbbiakban nem folytatódhatott, így névadó szponzort keresünk. Folyamatosan tárgyalunk, vannak biztató jelek, remélem, hogy hamarosan sikerül egy nagynevű, hosszútávban gondolkodó támogatót találnunk. Szerencsére a város és a további szponzoraink mellettünk állnak, így nincs veszélyben a működés.

Ezt jelzi az is, hogy a csapat két egykori játékosa visszatért Székesfehérvárra: az átlövő Emberovics Mira és a szélső Azari Fruzsina egyaránt Veszprémből érkezett. Sőt, az élsportot korábban befejező Siti Eszter is munkába állt, de csak a felkészülés későbbi szakaszában dől el, játszik-e még.

- Szinte hazatértem, amikor az első edzésre beléptem - kezdte Emberovics. - Ismertek a veszprémi klub nehézségei, a lehetőségeim közül ez volt a legkedvezőbb, bízom benne, hogy sikerül a középmezőny elejében végezni.

- Én titkon reménykedem, hogy megcsíphetjük a negyedik helyet - replikázott Azari. - A pihenő előtti két hétben megbizonyosodtam arról, hogy remek szakmai munka lesz Fehérváron és ez az én fejlődésemet is szolgálhatja.

A szakmai munka minőségéért a Konkoly Csaba megüresedett helyére érkező Pal Oldrup Jensen felel. A norvég szakember már júniusban megismerkedett a lányokkal, akkor két hétig dolgozott együtt a társaság.

- Az első tapasztalataim alapján olyan játékosokkal dolgozhatom a jövőben, akik minden pillanatban keményen dolgoznak és megfeszülnek, hogy előrelépjenek - mondta Jensen. - A magyar női kézilabda magas színvonalú, a játékosok technikailag és taktikailag is képzettek. Azonban mi, norvégok, egy kicsit máshogyan gondolkodunk erről a játékról, a tervem, hogy a hazámból hozott felfogást vegyítsem az ittenivel és így biztosan sikeresek leszünk.

A fehérváriak vezetőedzője az első nap megbizonyosodhatott, hogy valóban profi társaság dolgozik a keze alatt: a pihenőre kiosztott edzésmunkát mindenki elvégezte, hiszen a hétfői felmérések eredményei kiválóak lettek.

- Nagy kihívás és tapasztalatszerzési lehetőség számomra, hogy külföldön vállaltam munkát, bevallom, már játékosként is megfordult a fejemben, hogy légiósnak állok - folytatta Jensen. - Rengeteg felvételt láttam a Fehérvárról, de a többi magyar csapatról is, vagyis képben vagyok, de az is biztos, hogy élőben új tapasztalatokat szerzek majd. Szeretnék élni a lehetőséggel, annyit ígérhetek: keményen fogunk dolgozni és mindig mindent megteszünk majd a sikerért.

A csapat tehát melózik, az új edző és az általa generált impulzusok előrevetíthetnek egy remek felkészülést, amely kamatozhat a bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!