Sport

2013.01.18. 10:28

A páciens köszöni jól van, hat hónap múlva visszatér

A Fejér Megyei Szent György Kórház sportsebészeti részlegén, Abkarovits Géza főorvos keresztszalag-szakadással műtötte meg a válogatott labdarúgó Horváth Gábort.

Matók János

A sebész Abkarovits Géza a műtét másnapjának reggelén Horváth Gábor ágya mellett. Minden a legnagyobb rendben, a műtét sikerült, komplikáció nem volt (Fotó: Nagy Norbert)

Az exvidis válogatott labdarúgó, Horváth Gábor "kálváriája" még tavaly nyáron kezdődött Hollandiában, amikor is a Den Haag játékosaként még az első fordulóban megsérült. Sajnálatos módon akkor nem derült ki  a pontos diagnózis. Erre csak karácsonykor került sor, amikor is a fehérvári futballista felkereste Abkarovits Gézát, a Fejér Megyei Szent György Kórház sportsebészeti részlegének a főorvosát, aki szinte pillanatok alatt kiderítette, hogy a bal térdében keresztszalag-szakadást szenvedett, s a műtét elkerülhetetlen. A holland klub engedélyével erre csütörtökön délután került sor. Horváth Gábort pénteken délelőtt látogattuk meg.

- Bíztam Abkarovics Géza szakértelmében, ezért is kértem meg a műtétre, amely hála Istennek jól sikerült - mondta mosolyogva a kórházi ágyán a játékos. - Rövid ideig, egy óráig tartott a műtét, amelynek során kiderült, hogy a porchoz nem kell hozzányúlni, csak a keresztszalag szakadt el, amelyet a patellából pótoltak. Ettől kezdve már csak a rehabilitációra kell gondolnom, csak előre nézek.

- Mi lesz a jövője, hiszen pont a közeli hetekben jelezték a hollandok, hogy az élő szerződése ellenére már most szabadon távozhat, a nyári sérülését követő műtét viszont új helyzetet teremtett.

- Abszolút nem aggódom, hiszen életerős fiatalember vagyok, és jó futballistának tartom magamat. Úgy gondolom, hogy lelkileg és fizikálisan megerősödve jövök majd ki ebből a helyzetből. Úgy érzem, pont innentől indul majd el pályafutásom második szakasza, amely még szebb lehet, mint az első volt. Szabadon igazolható játékos leszek, bár korábban a klubnál azt mondták a menedzseremnek, hogy szükség van rám. Abszolút nem aggódom, s úgy gondolom, hogy szakmailag nem is kaptam kint annyit, amennyi nekem azért kellett volna. De most a rehabilitáció a legfontosabb dolog, aztán ismét megmutatom, hogy valóban jó futballista vagyok.

- A beavatkozás során nem volt semmi probléma, egy izolált keresztszalag sérülésről van szó. Az edzéseket, a futást, a különböző labdás játékokat ütközések nélkül, 4-5 hónap múlva már elkezdheti Gábor, s 6 hónap múlva már szó lehet a futballról is. Fegyelmezett beteg, aki nagyon jól tudja, hogy a karrierje érdekében mit szabad, és mit nem csinálnia - mondta Abkarovits Géza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!