Sport

2013.04.14. 16:39

Győr-Vidi: igazságos döntetlen az év rangadóján

Egyszer-egyszer rezdültek a hálók Győrben, nem bírt egymással a dunántúli El Clásicon a Győri ETO és a Videoton az OTP Bank Liga 23. fordulójának rangadóján, egy kifejezetten jó iramú találkozón, vasárnap.

Káldor András

Győri ETO FC – Videoton FC 1-1 (0-0)

Győr, 9400 néző

Vezette: Kassai (Erős G., Szpisják)

Győr: Sztevanovics 6 – Tokody 6, Takács Á. 6, Lipták 6, Völgyi 6 – Kamber 6 – Trajkovics 6, Kronaveter 6 – Varga R. 6, Andric 5, Kink 6. Vezetőedző: Pintér Attila

Videoton: M. Bozsovics 6 – Szolnoki 6, Caneira 6, Juhász R. 6, H. Sanchez 5 - Tóth B. 6, Vítor Gomes 6 – Álvarez 6, Kovács I. 7, Paraiba 6 – Torghelle 6 Vezetőedző: José Gomes

Csere: Andric helyett Pátkai 5 (49.), Trajkovics helyett Dudás (63.), Kink helyett Koltai (75.) illetve Álvarez helyett Gyurcsó (62.), Torghelle helyett Nikolics N., Vítor Gomes helyett Mitrovics (mindkettő 73.)

Sárga lap: Kamber (68.), Kink (70.), Pátkai (92.) illetve Vinicius (64.), Torghelle (66.), Tóth B. (73.)

Abban bíztak a fehérvári szurkolók – akik most is nagy számban elkísérték kedvenceiket az ETO Parkba – az év rangadójának kikiáltott mérkőzésen, hogy megtöri a csapat az átkot, ugyanis legutóbb 2009. május 9-én nyertek itt utoljára a piros-kékek 2-1-re. A találkozó kezdőrúgását Burcsa Győző, és a hazaiak ikonja, olimpiai bajnoka, Keglovich László végezte el. Burcsa meghívása nem véletlen, mivel a 15-szörös válogatott középpályás a Vidiben 177, míg a vendéglátók színeiben 74 mérkőzésen lépett pályára, és nagyszerű sikerek részese volt mindkét csapatban.

Támadó szellemben kezdett a Vidi, míg a győriek zárt védekezésből próbáltak akciókat indítani. Már a 4. percben nagy lehetőség kínálkozott Kovács István előtt, kapta üresben a labdát a baloldalon, begyalogolhatott a 16-osra, de 8 méterről leadott lövését Sasa Sztevanovics ragyogó kifutással mentette. Aztán a 24. percben egy felezővonalnál elvesztett labda után kontrázott az ETO, Varga Roland vezethette egyedül kapura a labdát, de kissé jobbról, 16 méterről leadott lövése elkerülte a jobb felső sarkot. Majd a 38. percben Alvarez négy hazai védőt „fűzött” be, ám 13 méteres lövése nagy helyzetben mellé szállt.

A győri Rok Kronaveter (b) Djordje Kamber (b2), valamint a székesfehérvári Kovács István (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Győri ETO FC-Videoton mérkőzésen az ETO Parkban, a győri csapat stadionjában (MTI-fotó: Illyés Tibor)

A szünet után a vendéglátók előtt adódtak komolyabb helyzetek. Előbb Djordje Kamber észrevette, hogy Mladen Bozsovics kissé kint állt a kapujából, lövésre szánta el magát 22 méterről, a fehérváriak kapusa pedig a léc alá tartó labdát nagy bravúrral tornázta ki. Ezt követően Varga puskázott el egy lövést, amely kísértetiesen hasonlított az első játékrészben ellőtt labdájához, de most 12 méterről nem talált a kapuba.

Sokkal kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, többet birtokolta a labdát az ETO, de a 64. percben mégis a Vidi szerzett előnyt. A csereként beállt Gyurcsó Ádám verekedte be magát a 16-oson belülre, centerezése Tóth Balázst találta üresen, aki 11 méterről nagyszerűen emelt a jobb sarokba. 1-0. Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre, amikor négy perc elteltével egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgásnál a meglepett piros-kék védők közül kilépő Kamber bombázott 8 méterről a bal alsó sarokba 1-1.

A 80. percben Gyurcsó 20 méteres szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, de Sztevanovics hatalmas bravúrral szögletre ütötte a labdát. A 89. percben Sztevanovics rosszul jött ki egy labdára, nem érte el, Nikolics Nemanja lecsapott rá, ám a kapus szerencséjére kiszorított helyzetből fölé emelt. Talán közelebb álltak a fehérváriak a győzelemhez, nem véletlenül jegyzete meg a lefújás után José Gomes, hogy Győrben hagytak két pontot Szerdán azonban javíthatnak, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjében a zöld-fehérek látogatnak Sóstóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!