Sport

2013.04.04. 19:49

Jégkorong: bajnokok az Ocskay akadémia fiataljai

Az Ocskay akadémia fiataljai csütörtökön este a hazai jégkorong bajnoki döntő utolsó, ötödik csatáját vívhatták meg az UTE-Vasas legénysége ellen.

Silye Sándor

Vajon ki nyer, ki lesz a magyar bajnok, a Sapa, vagy az UTE-Vasas legénysége?  Mekkora szerepe lesz a 60 perc során annak a ténynek, hogy a fehérváriak előző este iszonyatos 80 percet töltöttek a jégen, míg az ellenfél rápihenhetett a mindent eldöntő csatára?

A  vendégek tűntek frissebbnek a kezdés után, csakhogy a hazaiak az első harmadban hat helyzetet is elhibáztak, Németh kétszer vihette egyedül a  kapusra a korongot.   A második szakaszban sem változott a játék képe. Annyi jó volt benne, hogy a hazaiak bírták a tempót, és voltak helyzeteik. Ami még jobb, a 29. percben Hajós betalált, 1-0.

Kettős emberhátrány után 4 másodperccel a harmad vége előtt Kovács egyenlített, 1-1. Kár. A záró szakaszban nyomott az Újpest a fáradó fehérváriak ellen, de aztán a 47. percben Sárpátki kipúpozta a felső sarkot, 2-1. Az 51. percben még szebb volt a világ, Tóth Gergő is a kapuba talált, 3-1.

A fehérvári fiatalok - ezúttal az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia színeiben -  véghez vitték a  bravúrt, fáradtan is  magyar bajnokok  lettek!

Péntek este 18 órakor a Városházán közönségtalálkozóra, szurkolói ankétra  várják a drukkereket.

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia-UTE-Vasas 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Székesfehérvár, 500 néző, vezette: Haszonits, Timár, Varjú, Pálkövi

OGJKA: Rajna – Rusk, Pál, Németh (2), Pukli, Sárpátki 1 – Arany, Varga, Sofron Á. (1), Lengyel, Tóth G. 1 (1) – Korbuly, Reiter A., Hajós 1 (1), Pillók, Füri – Árkovics, Szász, Krausz, vezetőedző: Tyler Dietrich.

UTE-Vasas: Pleszkán – Kukucska, Bereczki, Kovács 1, Frajka, Gágyor – Hodos, Garbacz, Fliszár (1), Bara, Reiter R. -  Balla, Postás, Ódry, Dömötör, Turbucz – Sommer, Pichler, Orosz, Nagy, vezetőedző: Pék György.

Kiállítások: 6 illetve 6 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!