Sport

2013.04.09. 13:11

Kézilabda: a hajrá általában jól sikerül

A Fehérvár KC női kézilabda-csapata győzelemmel kezdte szereplését az NB I középházának rájátszásában.

Bobory Balázs

Pal Oldrup Jensen együttese a Dunaújvárost verte szombaton. Az erőnléttel, a mentális felkészültséggel nincs baj a Fehérvár KC-nél, legalábbis az eredmények, illetve a mérkőzéseken mutatott teljesítmények ezt mutatják. Az FKC  az elmúlt hét végén sokadszor fordította a mérkőzést saját javára a hajrában és továbbra is az ötödik helyért hajt. 

- Úgy gondolom, hogy a fizikai állapotunk mindenképpen az egyik fő oka annak, hogy meg tudunk fordítani mérkőzéseket. Ugyanakkor az önbizalom is nagyon fontos tényező ebben. Hiszünk abban, hogy lehetséges, és ha képesek vagyunk jól védekezni, akkor minden megtörténhet - mondta Pal Oldrup Jensen, a fehérváriak vezetőedzője. 

Vaszari Virág, a csapat balszélsője optimista a jövőt illetően, a fehérváriak legközelebb április 17-én játszanak, mégpedig hazai környezetben, a Veszprém ellen. - Minden meccs nagyon kiélezett, hasonló erősségű csapatok állnak egymással szemben, de az utóbbi összecsapások teljesítménye elég önbizalmat kölcsönöz nekünk ahhoz, hogy ne okozzon  a felkészülés egyik mérkőzésre sem különösebb problémát. Legnehezebbnek az április 20-án sorra kerülő, kiskunhalasi találkozó  ígérkezik, ősszel kikaptunk ott, és tavasszal egy számomra hihetetlen meccsen, nyolcgólos hátrányból fordítva nyertünk. Csapatunk küzdésből többször is jelesre vizsgázott, most is bízom a lányokban. Az a fontos, hogy higgadtak legyünk, és betartsuk az edzői utasításokat -  jelentette ki Vaszari Virág.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!