Sport

2013.08.23. 20:27

Rangadó előtt a Videoton

Székesfehérvár – Vasárnap este a tavalyi első Győr és második Videoton összecsapása sokak szerint akár a bajnoki versenyfutás szereplőiről is dönthet az OTP Bank Liga 5. fordulójában. A korábbi fehérvári és győri legenda, Burcsa Győző szerint azonban korai még a bajnoki címről beszélni.

Ferencz Balázs

– Az biztos, hogy nagyon érdekes, de szerintem nem sorsdöntő mérkőzés lesz, hiszen még csak az 5. fordulónál járunk – vélekedik a vasárnapi Győri ETO FC–Videoton FC OTP Bank Liga találkozóról a Rába ETO-val bajnoki aranyat nyerő, a Videotonnal UEFA Kupa-döntőt játszó Burcsa Győző. – Véleményem szerint a Vidinek eddig úgy sikerültek a dolgai, ahogy azt Fehérváron szerették volna. Teljesen normális, hogy 100 százalékos mutatóval rendelkeznek, hiszen hazai viszonylatban az egyik legjobban menedzselt csapat, a legjobb játékosállománnyal, a legjobb kiszolgálószemélyzettel rendelkező klub, a legtöbb gondot itt fordítanak arra, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el. A Vidi szereplése rendben van.

Gyurcsó Ádám az előző fordulóban szép gólt lőtt szabadrúgásból (Fotó: Fási László)

A Győr az előző idényben magabiztosan nyerte a bajnokságot, ám a mostani gyengébb szezonrajt nem lepi meg az egykori 15-szörös válogatott középpályást.

– Egy hosszú menetelés kizsigerel egy csapatot, akár idegileg, akár fizikálisan. Egy bajnoki címért folytatott harcban folyamatosan koncentrálni kell, és egy bajnokság megnyeréséhez olyan meccsek is kellenek, ahol a szerencse is segít. Ahogy szoktam mondani, a labdarúgás is olyan, mint a tenisz: ha megnyerünk egy szoros szettet rövidítésben 7-6-ra, akkor elképzelhető, hogy annyira befeszültünk a győzelem érdekében, hogy a következőt képesek vagyunk 0-6-ra elveszíteni. Ezt a párhuzamot vonom én az ETO szereplésével kapcsolatban. Vagy nem sikerült igazán feltöltődniük, vagy a vérfrissítés nem sikerült úgy, ahogy kellett volna, de tény, a Győr nehezebben indul ebben a szezonban.

A teniszt egyébként heti rendszerességgel űző Burcsa Győző szerint minden jó szezont maga mögött tudó csapatnál érezhető a megtorpanás. A Videoton sem járt másként, tavaly jól szerepeltek a nemzetközi kupában, most pedig az első körben kiestek.

– Amikor erőn felül teljesít egy csapat, minden jó széria után várható egyfajta visszaesés. Ebben a világban nőttem fel, simán belefér, hogy nem pattannak be úgy a labdák, ingerültek a játékosok, ingerültebb a vezető, mert nem jön az eredmény. Ilyenkor derül ki, hogy ki milyen sportoló, sportvezető, edző. Most kiderül, hogy az ETO azon a szinten van-e, ahol egy bajnokcsapatnak lennie kell.

A még hibátlan, és így listavezető Videoton FC vasárnap 20.30-kor vendégeskedik az ETO-Parkban. Burcsa Győző szerint jó mérkőzés várható a rangadón.

– Az ETO nem engedheti meg magának a Vidi ellen, hogy rögtön az első félidőben kiállítsák egy-két játékosát, ugyanakkor mindent el fog követni azért, hogy ne kapjon ki. Mindkét csapatot, egyesületet szeretem, számomra a döntetlen lenne az ideális eredmény. Nem csak az a jó meccs, ahol csak látványos játék van. Szerintem ez egy igazi, férfias küzdelem lesz, reméljük egy olyan játékvezetővel, aki engedi a kemény játékot, és nem kell kiállítania embereket. Az átlagnál jobb mérkőzést várok ezen az összecsapáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!