Sport

2013.09.13. 19:14

A fehérváriak akarata érvényesült a meccsen

Minden találkozó egyformán nehéz. Jól kell játszanunk, és akkor esélyünk lehet a sikerre. Tulajdonképpen egyszerű játék ez, de a jó játék elengedhetetlen. Erre törekszünk – vélte Pal Oldrup Jensen, a fehérváriak szakvezetője.

Silye Sándor

- Egyértelműen a védekezés és a kapusok teljesítménye lehet a döntő. Kiss Éva jó formában van, ez nehezíti a dolgunkat, illetve az is nagy kérdés, miként teljesítenek a mi hálóőreink – mondta a másik oldalon Bakó Botond, a Békéscsaba vezetőedzője. Benzal bombagólja volt az adjon Isten, Glusicáé a fogadj Isten. A következő percekben több kapufát láttunk, mint gólt, Benzal újabb találata jelentette a kivételt. Nem bírtak egymással a pályán lévők, kiegyenlített volt a játék, és az eredmény is, de a lépéselőny a hazaiaknál volt. Tíz perc elteltével háromra nőtt a vendéglátók igazsága, ennyivel vezettek ekkor. Kiss Éva büntetőt védett, Benzal lendületes volt, Bakó Botond idegeskedett, igazi kézilabda meccs volt a csarnokban.

Már hattal is vezetett az FKC (23. perc: 10-4), Siti Eszter bejött, 3 támadásból három gólt lőtt, ez igen! Tilinger is szorgalmasan és sűrűn betalált az ellen kapujába, sőt, voltak szépségdíjas, góllal végződött akciók is, a Fehérvár KC akarata történt a pályán. Nem túl gól gazdag 30 perc után, biztos fehérvári vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok. Térfélcsere után egy perc alatt két hazai találatnak tapsolhatott a publikum, így már 8 volt az otthon játszóknak.



Pörgött, rohant, jól játszott a csapat, csupán Herr Anita hiányzott kissé a „táncból”. Egy remek pillanat: fent volt a bírók keze, amikor a szabaddobásból feladott labdát Tilinger elemi erővel vágta a léc alá. Walfisch révén kissé zárkózott a Csaba, igaz, a fehérvári lányok lendülete is csökkent valamelyest. Aztán jobban, megfeleződött a vezetés nagysága, így négy gól maradt az örömből, de rövidest a 6 hatott. A hajrához közeledve a kézilabda küzdő jellege domborodott ki, és nem a szépsége, ekkor már több eladott labdát is láthattunk. Hiába, addig nagy volt az iram, jó a játék, elfáradtak a játékosok. Hayduch is betalált volt csapata kapujába, újra hét volt közte. Visszaállt a rend, szerette mindenki azt, hogy 8 góllal vezetett megint a kedvenc FKC.


A végén kissé szépítette az eredményt a Békéscsaba, de a hazai győzelem jogosságához nem fért kétség. - Az első félidőben nagyon jól játszott a csapat, örömmel mehettünk az öltözőbe. Ott azt kértem a játékosoktól, hogy az addig látott kemény védekezést folytassák tovább, mert ez jól működött 30 percig. Ezt nem sikerült megtenni, de úgy vélem, a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben – jelentette ki Pal Oldrup Jensen, hazaiak mestere amikor értékelte a mögöttük hagyott 60 percet.

Fehérvár KC-Békéscsaba
28-22 (14-8)

Székesfehérvár, 600 néző, vezette: Heim, Jolántai. FKC: KISS – Azari 4, Herr, BENZAL 5, Horváth 1, TILINGER 8 (3), Kazai, csere: Trimmel (kapus), Emberovics 1, SITI 4, Mayar 2, Vaszari 1, Hayduch 2, Kuhinko, Becséri, vezetőedző: Pal Oldrup Jensen. Békéscsaba: Veress – Kelemen 3, Glusica 1, Szögi 2 (1), Szabó, Nikolayenko 2 (1), CSÁKI 4, csere: Sipeki, Terényi (kapusok), Barján 2, Dombi 1, WALFISCH 7 (2), Hanczvikkel, vezetőedző: Bakó Botond. Kiállítások: 6 illetve 4 perc. Büntetők: 3/3 illetve 5/4. Az eredmény alakulása: 9. perc: 3-2, 12. perc: 6-3, 21. perc: 9-4, 28. perc: 13-6, 33. perc: 17-9, 44. perc: 21-17, 51. perc: 24-18.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!