Sport

2013.10.24. 16:40

''Megnézik, de a végeredmény az marad ''

Dávid Kornél, az Alba Regia SC NBA-t is megjárt elnöke roppant büszke az Alba Fehérvár teljesítményére a PAOK ellen. A játékvezetői bakik bosz-szantóak, ám az ULEB nem változtat a mérkőzés végeredményén.

Matók János

Amikor a Veszprém Arénában befejeződött az Alba Fehérvár -PAOK Szaloniki kosárlabda Európa Kupa mérkőzés, a szurkolók közöttük volt a kézilabda világsztár Nagy László is felállva, vastapssal köszönték meg a vesztes fehérváriak bravúros teljesítményét, hiszen vitatott körülmények után, egy ponttal kaptak ki a nagy esélyes görög PAOK Szalonikitől. Sokan dícsérték Carlos Frade vezetőedzőt - még a hazai ellenlábas szolnoki drukkerek is - , mondván, remek csapatot épít az Albánál.

- Egy edzőt mindig az eredményei minősítik. Én bíztam, és bízom is Carlosban, hiszen azt hozza, amit előzetesen elvártam. Jelen állás szerint jó választás volt a személye, mert a csapat jó úton halad. Nagyon remélem, hogy a szezon végén az eredmények pozitívan minősítik Carlost, s lesz majd folytatása a közös munkának - mondta Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke.

- Van véleménye a játékvezetőkről?

- Nem szeretek ezzel foglalkozni, de végül is azt kaptam tőlük, amire számítottam. Mert a helyszínen, és a képernyő előtt ülve mindenki látta, hogy mi történt a mérkőzésen. Újoncok vagyunk az Európa Kupában, ennek minden hátrányával együtt. Viszont végig partiban voltunk a görögökkel, nyerési esélyünk is volt, s ez egyértelműen pozitívum.

- Visszatérve az Albát feltűnően sújtó játékvezetői ítéletekre, mit lehet csinálni?

- Semmit. Az EK-t szervező ULEB ugyan hivatalból megkapja az összes meccs felvételét, annak alapján kielemzik a látottakat, de az eredményen utólag már nem változtatnak. Ám bebizonyosodott, senki nem mehet biztosra, még az újonc ellen sem.

- Nyerési esély, Juhos hárompontos kísérlete?

- Én is hallottam, hogy rossz elképzelés volt, de ez abszolút tévedés, mert Carlos az időkérésnél kétpontos dobást, vagy büntető kiharcolását kérte, s ezt a görögök is tudták. De erre nem volt lehetőség, abban a szituációban a passzoló társnak kellett döntenie, ám az üresen álló Juhos dobása nem sikerült. Hangsúlyozom, az utolsó támadásnál nem rá épült a figura, az elképzelés. Remélem, hogy kedden, az ukránok elleni hazai mérkőzésen már mellénk áll a szerencse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!