Sport

2013.11.21. 11:40

Kovács Vk-aranyérme

Székesfehérvár - A Predator Street Fitness versenyzője Moszkvába készül, a decemberi világkupa-döntőre.

V. Varga József

A street workout Világkupa-sorozat németországi viadalán, Offenburgban aranyérmet szerzett Kovács Tibor, a fehérvári Predator Street Fitness versenyzője. Tibor az elsők között kezdte el ezt a sportot hazánkban, Vk-győzelme az első magyar nemzetközi sw-siker. Decemberben a világkupa-döntő vár rá Moszkvában.

A szabad testsúlyos edzésen (calisthenics) alapuló street workout lényege, hogy a sportolók kizárólag saját testsúlyukkal végzik a gyakorlatokat: a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a tolódzkodás és a guggolás számtalan variációját kombinálva.

A múlt év őszén alakult fehérvári egyesület a mozgást, a sportszeretetet népszerűsíti a fiatalok körében, hasznos időtöltést ajánl számukra, az egészséges életmód kialakításában segédkezik, a drog-, dohányzás- és alkoholellenességet hirdeti. A PSF szerdán a Fejér megyei gyermekvédelmi napok sportprogramjaiba is bekapcsolódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!