Sport

2014.08.01. 17:25

Megkezdődött a 119. magyar atlétikai bajnokság

Székesfehérvár - Pénteken megkezdődött a Bregyó közi Atlétika Centrumban a 119. magyar atlétikai bajnokság. Az első nap 6 aranyérmet osztottak ki.

Bobory Balázs

A férfi magas- és távolugrók, a női kalapácsvetők kezdték selejtezőikkel a bajnokság első napját délután 4-kor, amikor még tüzesen sütött le a nyári nap sugára ... Székesfehérvári érdekeltség először a 100 méteres síkfutás előfutamaiban volt. Az ARAK három atlétájában bíztunk, hogy befutja magát az esti döntőbe. Pálinkás Dóra, Turcsik Katalin és Szabó Dániel szedte ugyan a lábát, de időeredményük kevés volt ahhoz, hogy mégegyszer fussanak, de akkor már az érmekért. Dóra a 9. helyen, Kati még hátrébb végzett, Dani a 10. lett a selejtezők eredményei alapján.

De semmi baj, még fiatalok, lesz lehetőségük a javításra. A női 400 méteres síkfutás előfutamait is izgatottan vártuk volna, ha... Ha Zsigovics Natália indul, és ha megteszi ezt, esélyesként tehette volna. De majd a 200 méteres távon vigasztalódhat vasárnap. A futószámok után kezdtek a férfi kalapács, a női diszkoszvetők, hogy biztosítsák a helyüket a szombati, illetve a vasárnapi, a bajnoki címről döntő újabb megmérettetésen.

Fél 6 tájékán túl voltunk a női és a férfi 100 m síkfutás döntőin, a férfiaknál a gödöllői Karlik Dániel nyert klubtársa, Pozsgai Dániel előtt, a bronzérem Sipos Jánosnak (Szolnok) jutott. A női sprint győztese Kaptur Éva (GEAC), második Sorok Klaudia (Győr), harmadik Berecz Bernadett (Eger). A díjazottakat nem akárki vezette a dobogóhoz, Miklósa Erika, a világhírű operaénekesnő irányította a legjobbakat az érem átadásához.

Ötven százalékban atléta és 50 százalékban operaénekesnek gondolom magamat, bár kétségkívül énekesként nagyobb pályát futottam be. Az atlétika azonban örök szerelem marad mondta az erejét általában a hosszú távokon kipróbáló Erika.

A 4x100 méteres női váltó jelentette az újabb várakozást a stadionba kilátogató szurkolóknak, illetve az ARAK vezetőinek. Nem kellett csalódniuk a várakozásban, hiszen a fehérvári lányok (Pálinkás Dóra, Zsigovics Natália, Zsiga Mónika, Turcsik Katalin) harmadikként értek a célba a GEAC és a Debrecen mögött.

- Nagyon örülök a váltó éremnek. Nem úgy sikerült idén a felkészülésem, ahogy szerettem volna a sérülések miatt, ez volt az első alkalom, hogy nem jutottam a fináléba, nagyon el vagyok keseredve. De a váltóban jó érzés volt futni, mindenki odatette magát a lányok közül, a bronz megszerzése volt a realitás, és végül megszereztük ezt az érmet mondta pityeregve, de mégis boldogan Turcsik Katalin, a befutó ember.

A férfi sprintváltóban a Szolnok, Gödöllő, Bp. Honvéd sorrendet jegyezhettük fel, az első hely sorsát célfotó döntötte el a Szolnok javára. Az első nap záró futásán, a két 1500 méteres távon a dobogósok az alábbiak lettek, nők: 1. Kenesei Zsanett (BEAC), 2. Gyürkés Viktória (Ikarus), 3. Kácser Zita (Békéscsaba). Férfiak: 1. Kazi Tamás (Debrecen), 2. Gregor László (Békéscsaba), 3. Bene Barnabás (PVSK).

Pénteken délelőtt 10 órakor (12 és 14 között szünet), vasárnap 14 órakor kezdődik a verseny.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!