Sport

2015.09.07. 15:14

Fehérvári lovas végzett az országos djlovagló bajnokság második pozíciójában

Székesfehérvár - A címvédő székesfehérvári Szalai Nikolett ezüstérmet szerzett a díjlovaglók országos bajnokságán.

Ferencz Balázs

A Bábolnán rendezett háromnapos viadalon a már haté ve Németországban, egy eladóistállóban lovasként dolgozó székesfehérvári lány 205,079-es összpontszámmal lett második a 212,891 pontot gyűjtő Ács Róbert mögött. Szalai Niki Willi The Hit nevű lovának nyergében nem volt maradéktalanul boldog az ezüstérem után.

– Nem volt zökkenő mentes a bajnokság. Hisz idén a díjlovasok számára ismeretlen helyen került megrendezésre a viadal, ahol szerintem a rendezőség megfosztotta a versenyt a magyar bajnokságnak kijáró rangtól. A lovam egyébként az egész hétvége folyamán nagyon jó formában volt, sajnos én küzdöttem egy kis betegséggel, ami számomra megnehezítette a maximális koncentrációt, de összességében nagyon elégedett vagyok az ezüstéremmel.

Szalai Nikolett lova, Willi the Hit nyergében versenyzik (Fotó: Szalai)

– A tavalyi bajnoki cím után nem élte meg csalódásként a második helyet?

– Semmiképpen nem éltem meg csalódásként, hiszen péntek reggel még abban sem voltam biztos, hogy starthoz tudok-e állni a bajnokságon.

– Mi lesz a következő állomás?

– Nagy versenyek közül valószínűleg az októberi kaposvári Világkupa fordulón indulok legközelebb. Előtte egy kis pihenőt tartok, valamint kisebb versenyeken lovagolok Németországban.

Szalai Nikolett kilenc éves korában kezdett lovagolni, majd 14 évesen választotta a díjlovaglás szakágát.

– Lenyűgözött az összhang amit ló és lovasa között látni lehet, és az a rengeteg munka ami ennek a hátterében van.

– A lovassporton belül talán a díjlovaglás igényli leginkább a szoros ló-ember kapcsolatot...

– Igen ez egy nagyon szoros kapcsolat ló és lovasa között, hisz a tökéletes összhang, koncentráció szerintem elengedhetetlen ebben a sportban. Ez csak hosszú évek alatt, valamint rengeteg munkával alakul ki.

– A sikerben általában milyen arányban osztozik ló és lovasa?

– Az arányok tekintetében 50-50 százalék. Hiszen egy saját egyéniséggel és „akarattal” rendelkező élőlénnyel dolgozunk, nekik is van rossz napjuk ugyanúgy mint nekünk. A jó eredményhez mindkettőnk teljes koncentrációja a legszükségesebb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!