Sport

2015.12.17. 19:19

Immár halhatatlan sportolók

Székesfehérvár - Az IIHF (Nemzetközi Jégkorong Szövetség) a Hall of Fame-be szavazta a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb játékosát.

Szupkai Gábor

Csütörtökön megnevezte a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), hogy kiket vesz fel 2016-ban a halhatatlanok közé. Az IIHF Hockey Hall of Fame tagjai lesznek a világszerte ismert játékosok közül Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen.

Azonban ami számunkra sokkal fontosabb, hogy magyar érintettsége is lesz a díjátadó ünnepségnek. Az egykori svájci jégkorongjátékosról elnevezett Richard Bibi Torriani-díjat - amit azok a játékosok kapnak, akik egy nem kiemelkedő jégkorongos országban magas szinten űzték a sportot -, a 2016-os évben korábbi válogatott jégkorongozónk, a 2009-ben elhunyt ifj. Ocskay Gábor kapja. A fehérvári kedvenc, aki 1993 és 2009 között kizárólag az Alba Volán mezét viselte, valamint 1993 és 2008 között sorozatban 16 világbajnokságon vett részt.

ifj. Ocskay Gábor méltán került a Hírességek Csarnokába

- Szerencsém volt, mert a fiam a saját teljesítményével, odaadásával vívta ki az elismerést. Egy édesapa, egy család és a teljes magyar jégkorong-társadalom számára óriási megtiszteltetés, hogy beválasztották őt a Hírességek Csarnokába - mondta az édesapa, id. Ocskay Gábor.

Az IIHF Hockey Hall of Fame két magyar taggal már rendelkezik, Pásztor György és Schell László személyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!