Sport

2017.07.13. 18:34

Pásztor Bence döntőbe jutott

BYDGOSZCZ Az ARAK kalapácsvetője, Pásztor Bence is bejutott a kalapácsvetők szombati döntőjébe az atléták U23-as Európa-bajnokságán.

Ferencz Balázs

Változóan felhős időben, húsz fok körüli hőmérsékletben versenyeztek az atléták a lengyelországi Bydgoszczban, az U23 Európa-bajnokság első napján. A nyitányon mindkét fehérvári atléta érdekelt volt. A kalapácsvetés első selejtező csoportjából első versenyzőként, első, 70,14 méteres dobásával jutott a versenyszám péntek délutáni döntőjébe Halász Bence. A „B" csoportban az ARAK dobója, Pásztor Bence szintén elsőre érte el döntőt érő 70,22 méteres eredményét - így két magyar atléta is a döntőben reptetheti kalapácsát. Horváth Bálint 60,85 méteres dobással fejezte be Eb-szereplését.

Pásztor Bencéé volt a legjobb eredmény Fotó: Koppán Viktor

A férfi 100 méter hat előfutamából az ötödikben rajtolt Szabó Dániel, aki 10,68 mp-cel ért célba - a továbbjutáshoz 10,63 mp kellett. A 24 leggyorsabb sprinter lépett tovább a középfutamba, Szabó Dani a 28. volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!