Sport

2013.09.07. 18:07

Kézilabda: rossz kezdés, fehérvári vereség

A Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata az NB I-es bajnokság második fordulójában a magyar bajnok és Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC otthonában lépett parkettre.

Silye Sándor

A mérkőzés esélyesei a házigazdák voltak, és győztek is.

Győri Audi ETO KC-Fehérvár KC
30-18 (13-5)

Győr: Herr – Bódi, Bulatovics 5 (1), Kovacsics 6 (2), Löke 5, Amorim 1, Szepesi 4, csere: Sirián 1, Orbán 3, Tervel 1, Rédei-Soós 1, Korsós, Hornyák D. 3 (1). Vezetőedző: Martin Ambros. Fehérvár KC: Kiss – Azari 1, Herr 5 (3), Benzal 3, Horváth 1, Tilinger 1, Kazai 2, csere: Vaszari, Hajduch 1, Siti E., Mayer 3, Emberovics 1. Vezetőedző: Pal Oldrup.


Siti Eszter már ellőtte a labdát, de most nem talált be a kapuba (Fotó: Nagy Norbert)


Gyors hátrány után tisztességes helytállás, így lehetne summázni a mérkőzést, de a vereség mértéke összességében nem volt megalázó. Rosszul kezdett a fehérvári csapat, hiszen 15 perc elteltével 10-0 állt az eredményjelző táblán. Az első félidő második szakaszát 5-3-ra az FKC nyerte, de persze bőven maradt előnye a házigazdának.

Térfélcsere után sem volt ok az örömre, mert 5-0-ás sorozatot repesztett a Győr, azaz a hátrány 13 góllá nőtt. Az utolsó 20 percben kiegyenlítettebb lett a játék, a Fehérvár KC 3 gólt ledolgozott, és a meccsnek ebben a szakaszában azt tette, ami várható lesz tőlük a későbbiekben is. Látható volt: a Győr klasszis csapat. Kiss Éva jól védett, Herr Anita pedig a testvére ellen igyekezett bizonyítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!