Sport

2013.11.21. 21:35

Nincs bónuszpont - A fehérvári hokisok hosszabbítás után kaptak ki

A sereghajtó Olimpija Ljubljanát fogadta az EBEL soros játéknapján csütörtökön a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata abban a reményben, hogy sikerül végre kilábalni a gödörből.

Bobory Balázs

Csak nevettek, daloltak és táncoltak. Mindössze öt szlovén szurkoló érkezett Székesfehérvárra csütörtökön, láthatóan nem zavarta őket a hazai lelátó túlereje, drukkoltak kedvenceiknek, akik pár napja éppen a Volán ellen javítottak nem túl fényes idei statisztikájukon, egyébként pedig bottal ütik a mezőny nyomát.

Az öt szlovén mégis azt érezte, az Olimpijának van esélye a legutóbbi négy mérkőzésen még pontot sem szerző fehérváriak ellen, akiknél viszont legalább annak lehetett örülni, hogy visszatért a védelembe Ric Jackman és Tokaji Viktor.

Sajnos más nem derítette jókedvre a hazai szimpatizánsokat az első harmadban. Már az első percektől látszott, hogy elképesztő görcsös a csapat, senki nem meri a játékhoz a szükséges pluszt adni, sablonos, monoton volt a Volán játéka és ebből még Magosi Bálint két bunyója sem tudta kizökkenteni a szekeret a kátyúból, amibe keveredett, ráadásul a második boksz után a fehérvárit végleges fegyelmivel az öltözőbe küldték.

Eddigre már kettővel vezetett a Ljubljana, Kenneth Macaulay eresztette el a bombákat, amelyek nem akadtak el Rajna Miklósban, aki az első húsz percben így 75 százalékos hatékonysággal védett, valljuk be, ez nem szívderítő adat... Rossz leírni, de mintha a tűz sem lobogott volna úgy a fehérváriakban, ahogy szokott, így csak abban reménykedhettünk, hogy történik valami az első szünetben.

A második játékrészben már pislákolt valamiféle fény az alagút végén, a Fehérvárnak sikerült többször beszorítania ellenfelét, a szlovén kontrák után pedig Rajna kétszer is bravúrral segített. Sőt, a második hazai emberelőny góllal zárult, hatalmas tűzijáték végén Naglich éles szögből emelt a kapuba, 1-2. Nagy akarattal sikerült átvészelni egy kettős emberhátrányt is, a remény nem halt meg az utolsó periódus előtt.

Rajna Miklós az első harmadban két gólt kapott, utána sokat tett a Fehérvár egyenlítéséért (Fotó: Koppán Viktor)

Az utolsó harmadra végre teljesen visszakaptuk azt a Volánt, amelyet olyannyira szerettünk. A kék-fehérek utolsó leheletükig küzdöttek Naglich csodálatos emberelőnyös gólja után (2-2), de végül hosszabbításba torkollott a csata.

A ráadásban már két végletekig fáradt csapat küzdött a jégen, de a szívük még vittel előre a játékosokat. Huszonkilenc másodperccel a zárás előtt aztán Verlic elé csorgott a korong, aki mattolta az első harmad után remeklő Rajnát, 2-3. Egy pont a Voláné, jó lett volna a kettő...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!