Sportvilág

2009.06.30. 02:29

Szuper Levente: irány Németország!

Budapest - Szuper Levente a német profi jégkorong-bajnokságban érdekelt Hannover Scorpionshoz igazolt.

Bobory Balázs

Ha Szuper Leventének július 15-éig az NHL-hez tartozó klub szerződést kínál, akkor a tengerentúlon folytatja pályafutását. A 64-szeres válogatott kapus bejelentette, hogy egyéves megállapodást kötött az egyik német élcsapattal. - Nagyon fontos számomra, hogy Európa egyik legerősebb bajnokságának egyik legerősebb csapatában juthatok szóhoz. Sajnálom, hogy megint elhagyom Magyarországot, de jött ez a német lehetőség, és menni kell! - mondta. Szuper hozzátette: osztrák, svéd és finn érdeklődők mellett két NHL-es csapat, a Stanley Kupát nyert Pittsburgh Penguins és az Atlanta Thrashers is érdeklődött iránta. Ha a tengerentúlra hívják, abban az esetben a megállapodás szerint felbontható az európai szerződés.

Szuper csapata, az Alba Volán SC felkészült, már keresnek másik kapust, valószínűleg Finnországból pótolják majd, s onnan lesz társa Hetényi Zoltánnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!