Sportvilág

2010.09.07. 02:29

Bajnokok avatása a Csillagvölgyben

Kőszárhegy - Minden igényt kielégítő futamokkal zárult a csillagvölgyi pályán a motokrosszosok idei országos bajnoksága, amit közel 3000 néző látott a helyszínen.

Matók János

Kiválóan előkészített pálya, a versenyre ideális időjárás, színvonalas és izgalmas vetélkedések - mindez közel 3000 néző előtt. Kell még ennél több a motokrossz országos bajnokság idei utolsó futamán, amit ezúttal is a Kőszárhegyi Motokrossz SE rendezett a csillagvölgyi pályán? Ugye, hogy nem - ezzel is a résztvevők és a nézők egybehangzó véleményét tolmácsoljuk. A sportág színe java megjelent a létesítményben: az 50-60-85 köbcentis gyermek kategóriák mellett a II. osztályú mx1 és mx2-es mezőny a Balogh 2000 Kupáért, amíg az I. osztályú (profi) mx1 és mx2-es mezőny a bajnoki helyezések mellett a Persecutor Kupáért vetélkedett egymással. A profi mx2-ben Hugyecz Erik élete első felnőtt bajnoki címét érte el, Nagy Alex, Firtosvári Gábor és a kápolnásnyéki Hujber Péter előtt. A kategóriában a fehérvári Adamek Imre egy bukást is beszámítva az 5. lett. Az mx1-ben Borka János szerezte meg a bajnoki aranyat, Szvoboda Bence és Czuni László előtt, a 17 éves kőszárhegyi Szép-Horváth Arnold az 5. helyen zárt. Ami a hazai versenyzőket illeti: a 65 ccm-ben Horváth Lajos a 10., Weisz Erik a 14. helyezett lett, Kabály Tamás viszont bukott. A 85 köbcentiben Rácz Zoltán az előkelő 4. helyen zárt, a serdülőknél Horváth Szilárd szintén a 4. volt. A II. osztályúak futamán 40 versenyző startolt el. Itt az mx2-es mezőnyben elúszott a dobogó, miután Gáspár Gergely megsérült. Itt a fiatal Borsó Péter a 4., Takács Attila az 5., Bognár Norbert a 13., Jánosi Attila a 14. lett. Az mx1-ben ifj. Grósz Béla bronzérmes volt, amíg a meghívásos futamon Pesthy Zoltán nyert, Horváth Péter pedig a negyedik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!