Sportvilág

2011.06.02. 10:30

Palkovics, Videoton, BalaTour

Balatonlelle - Palkovics Krisztián válogatott jégkorongozó és a Videoton Öregfiúk is hajóra szállnak a június 18-án, Balatonlellén megrendezésre kerülő BalaTour családi vitorlás napon.

Silye Sándor

A szerdai sajtótájékoztatón Halenák István elmondta, hogy az idén első ízben megrendezésre kerülő program tudomása szerint igencsak egyedinek számít, mivel ehhez hasonló, ilyen széleskörű, és mindenkihez szóló vitorlás eseményt nem tartottak még hazánkban. A BalaTour részleteit Temesvári Márta ismertette. A program az I. Groupama Nemzeti Kupa vitorlásversenyre épül, s a települések turisztikai programjait is hivatott népszerűsíteni. Fővédnök Borkai Zsolt, a MOB elnöke, védnökei Gál József vitorlás szaktekintély, Hajdú B. István sportriporter. A szezonnyitó rendezvényre közel száz nevező hajót és 10 ezer látogatót várnak. A BalaTour nap hagyományteremtő lesz, a nyár egyik meghatározó eseményét fogja jelenteni. Ekkor Balatonlelle kikötője és rendezvényparkja között számos helyszínen kínál érdekes programokat a családok számára. Az ingyenesen látogatható esemény célja: szórakoztató formában nyerjenek a vendégek betekintést a vitorlázás világába. A Balatour fő versenyszámaként megrendezésre kerülő I. Groupama Nemzeti kupa vitorlásverseny résztvevői is a szívükhöz közelálló településüket képviselik, és szereplésükkel szerezhetnek hírnevet városuknak.
A versenyen hajóra száll Palkovics Krisztián válogatott jégkorongozó és a Videoton Öregfiúk csapata képviseletében Szabó József, Vadász Imre és  Csongrádi Ferenc,  utóbbi másik hajón. A kikötő közelében felállított élménysátorban a nap folyamán tucatnyi előadótól izgalmas történeteket hallgathatnak meg a látogatók. Előadó lesz a többi között Detre Zsolt és  Kóbor János is.
- Persze, hogy nyerni akarunk, de nem vérre megy a verseny, inkább jó buli lesz. Ha nem az első helyen érünk célba, akkor sincs tragédia. Lehet, hogy társunk lesz Cser-Palkovics András polgármester. Eddig is egy hajóban, a sportéban utaztunk, most meg szó szerint is megtesszük - mondta Palkovics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!