Sportvilág

2013.09.16. 17:30

Birkózó vb: mindhárom szabadfogású magyar kiesett

Budapest – Hétfőn a férfi szabadfogású birkózók 3 súlycsoportjában elkezdődött a világbajnokság. Sajnos mindhárom szőnyegre lépő magyar versenyző kiesett.

Matók János

Nem sikerült túl jól a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság első napja a házigazda magyar versenyzők számára, hiszen a szabadfogásúak mezőnyében a 66 kilós Wöller Gergő, az 55 kilogrammos Kardos Róbert, és az újonc Szmik Attila (96 kg) is egyaránt helyezetlenül zárt, vagyis kiesett. Wöller és Kardos a második, amíg Szmik már az első mérkőzésén vereséget szenvedett, és miután legyőzőik sem jutottak be a fináléba, a vigaszág is elúszott sportolóinknak.

Első magyarként a világversenyen újonc, 96 kilós Szmik Attila lépett szőnyegre, ám 9:1-es vereséget szenvedett a legjobb 32 között a japán Jamagucsi Takesitől. Az új szabályoknak megfelelően a bíró 4 perc 47 másodperc elteltével beszüntette a találkozót, amikor a japán 9:1-re alakította az eredményt.

Az első felnőtt világbajnokságán volt érdekelt az 55 kilós, mindössze 18 éves Kardos Róbert, aki a litván Jurcys Sarunas ellen szerette volna bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül viseli a címeres mezt. Sikerrel járt, hiszen a hazai pálya „előnyét” is élvezve, két mögé kerüléssel végül 8:5-re győzött. Következett a nagyon erős amerikai Escobedo, aki gyorsan, 1 perc 02 másodperc alatt 8:0-ra elhúzott, s azzal győzött is.

Harmadik magyarként a visszavonulását tavaly bejelentő, de a vb-érem reményében visszatérő, 66 kilós Wöller Gergő következett. Első mérkőzésén a venezuelai Robertty Morenót magabiztosan legyőzte. Aztán a másodikban a mongol Mandakhnaran Ganzorig háromszor megpörgette, s végül 9:2-es állásnál tusgyőzelmet aratott ellene.

– Nem értem, hogyan követhettem el olyan hibát, amilyet az elmúlt tíz évben egyszer sem – bosszankodott a meccs után Wöller.

Miután a birkózóink elleni győztesek később nem jártak sikerrel, a vigaszág lehetősége is elúszott a mieinknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!