Székesfehérvár

2009.07.20. 02:28

Shortstory: a közönség kedvence

Veszprém - Miközben a megyeszékhelyen egy önkormányzati rendelet elzavarni rendeli az utcazenészeket, fiataljaink nemzetközi babért aratnak.

Klecska Ernő

A Tajti Zoltán (pfl zenekar) vezette Shortstory nevű zenei projekt nyerte az idei, július 16-19. között megrendezett nemzetközi veszprémi Utcazene fesztivál közönségdíjat. A nyertes székesfehérváriak a nyitónapon, csütörtök délután már játszottak Veszprém belvárosában, és a szombat esti búcsúbuli éjszakáján is zenélhettek a közönségnek.

Tajti Zoltán énekes mellett Skolák Péter gitáros és Szabó Dániel Ferenc dobos alkották a nyerő triót. A színpadon kívül Szabó Dániel Ferenc egy különleges, dallamra alkalmas ütőhangszeren, a caisán (hang drum) is játszott, amely abszolút különlegességnek számított a hazai fesztiválozók körében is. A félmillió forintos közönségdíjat szombat éjjel adták át Veszprém belvárosában. A történet pikantériája, hogy e közben a megyeszékhelyen lakói csoportok zenei rendezvényeket fúrnak meg , a rendőrök egy tiltó önkormányzati rendelet miatt távozásra szólítják fel a művészeket, a belvárosi vendéglátóhelyek pedig a helyi jogszabály visszavonása vagy legalább módosítása érdekében gyűjtenek aláírásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!