Székesfehérvár

2012.12.07. 21:01

Megújult, megszépült a VOK

Sikeresen befejeződött a Videoton Üzletközpont Kft. épületének energetikai felújítása. A projekt Új Széchenyi terves pályázattal és Európai Uniós támogatással valósult meg.

Kajdi Erika

Összesen közel 138 millió forintot nyert a kft., amihez önerőből még közel 63 millió forintot tett hozzá. A  támogatás segítségével a Videoton Oktatási Központ (VOK) hatékonyabban tudja biztosítani az egész város és környéke számára a sportolási, oktatási és kulturális célú rendezvények helyszínét, valamint bérbeadási tevékenységét. A látványos felújítás magába foglalja a külső hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a tető hő és víz szigetelését, és a fűtésrendszer korszerűvé tételét.

 

 

Az épületre nagyon ráfért a korszerűsítés 28 év használat után (Fotó: Gregority Antal)

Az épület a felújításokkal várhatóan 30 százalékot tud spórolni a rezsi kiadásokon. Nem csak a fűtési költségek lehetnek alacsonyabbak, hanem a szén-dioxid kibocsátás is visszaszorítható, ami az üvegházhatás csökkentéséhez járul hozzá, mondta el Badacsonyi Gyula, a VT Üzletközpont Kft. egyik ügyvezető igazgatója. A tényekhez Sábián János, a Készpénz Zrt. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy az 1984 óta folyamatosan működő szolgáltatás színvonalának javításával is aktívan kívánnak foglalkozni a továbbiakban. Égi Tamás alpolgármester még kiemelte, hogy az egész város életében kulcsszerepet betöltő intézmény felújítása komoly vállalkozás volt, s gratulált a tulajdonosoknak a megvalósításhoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!