Székesfehérvár

2014.06.05. 15:43

Pedagógusok ünnepe - Hárman kapták a város szakmai elismerését

A város pedagógusait köszöntötték csütörtökön a Hiemer-ház báltermében, ahol hárman vehették át a Székesfehérvár Közoktatásáért díjat.

Szabó Zoltán

A városi pedagógusnap alkalmából stílusosan diákok tisztelegtek műsorukkal a tanárok, tanítók, óvónők előtt. Elsőként a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Vegyes kara, majd – a polgármesteri köszöntőt követően – a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola két tanulója, Zagyva Sára és Somogyi Martin, illetve a Vasvári Pál Gimnázium SAKH együttese énekeltek.

A fehérvári önkormányzat minden évben ünnepséget szervez a város pedagógusainak, hogy köszönetét fejezze ki munkájukért, elhivatottságukért, helytállásukért. Cser-Palkovics András polgármester egyebek között arról beszélt, hogy az ünnepnapok alkalmat adnak arra, hogy felhívják a figyelmet egy-egy közösségre, vagy hivatásra, amely nélkül nem lenne múltunk, jelenünk, és épülő jövőnk sem. Hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan nap, amikor rávilágítunk arra, hogy a pedagógus hivatás milyen meghatározó a 21. században is.

Motikáné Tóth Éva, Vastagh Rita és Kneifelné Vass Éva, a díjazottak (Fotó: Horváth Renáta)

Átadták a Székesfehérvár Közoktatásáért díjakat is. Az elismerést azok a pedagógusok kaphatják, akik a város közoktatásában tartós, kiemelkedő szakmai munkát végeztek a gyermekek, tanulók javát, fejlődését szolgálták. Ebben az évben a közgyűlés tagjainak egyhangú döntésének értelmében Kneifelné Vass Éva néptáncpedagógust (Munkácsy Mihály Általános Iskola), Motikáné Tóth Évát, a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének igazgatóját és Vastagh Ritát, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanárát díjazták több évtizedes kimagasló szakmai tevékenységük és emberi kvalitásuk méltó elismeréseként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!