Belföld

2009.04.25. 12:46

Véglegesítette az SZDSZ az EP - listát

Budapest - Véglegesítette az európai parlamenti választási listáját az SZDSZ, huszonkét helyről döntöttek a párt országos tanácsának ülésén - jelentette be az ülést követő sajtótájékoztatón Szent-Iványi István, a tanács elnöke.

feol.hu

    Elmondta: fontos, hogy olyan személyiségek mondtak igent, akik hosszú éveken keresztül liberális politikusként is tevékenykedtek, és ha ma már nem is politikusok, de a párt emblematikus figurái. A listán szerepel Konrád György, Iványi Gábor és Rajk László volt SZDSZ-es képviselő is.
    Fodor Gábor, a párt elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: az a tétje ennek a választásnak, hogy ki lesz a harmadik erő ma a magyar politikai életben. Nem mindegy, hogy a párt hogyan fog szerepelni, mert az SZDSZ olyan értékeket képvisel - a szabadság és a szolidaritás értékeit - amelyeknek nemcsak Európában van helye, hanem a magyar belpolitikában is nő a jelentősége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!