Belföld

2011.01.18. 08:53

Devecserben újabb nyolc károsult választott típustervet

Devecserben a tervezővel egyeztettek azok a károsultak, akik a vörösiszap-katasztrófa után az állami kárenyhítésben új ingatlan építéséről döntöttek, újabb nyolc tulajdonos választott a megadott típustervek közül. Kolontáron már a mintaház tetőszerkezetét építik - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden.

MTI

A tervezői egyeztetés után köthetik meg a károsultak az építésről szóló támogatási szerződést. Hétfőn két használt lakás vásárlásáról kötöttek szerződést.
 A kolontári lakópark mintaházának már a tetőszerkezetét építik, egy másik ingatlan lábazati falát beöntötték, további két ház alapját kijelölték - áll a közleményben.
A vállalkozások kárainak felmérésére létrehozott független szakértői munkacsoport hétfőn tizenegy felmérést készített el.
A katasztrófavédelem közlése szerint az utak karbantartása, javítása folyamatos, a vörösiszap-lerakóhelyre vezető utat 200 méter hosszan 20 centiméteres dolomitréteg ráhengerelésével erősítették meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!