Így igényelhet pénzt az áramszolgáltatótól!

Aba, Budapest - Alapítványokon keresztül igényelhető az áramdíjakkal tartózoknak az áramszolgáltató nyereségéből befizetett összegből.

Miskei Anita

Abáról telefonált nyugdíjas olvasónk: egy hírműsorból értesült, hogy 150 ezer forint összegig lehet benyújtani az igényt a tartozások ilyen jellegű kompenzálására. Herold Jánosné egyedül él, rokkant nyugdíjas, a havi juttatása 27 ezer forint, ezzel szemben a rezsit nem takarja be a havi harmincöt ezer, az áramdíjtartozása viszont veri a hetven ezret. Érdeklődésünkre Kutas István, az E-on kommunikációs osztályvezetője elmondta, a hír igaz, a magasabb árrésből származó jövedelmük megfelelő hányadát a cég valóban befizeti, egyrészt az úgynevezett, a kormányzat által létrehozott krízisalapba, illetve a bonyolítással megbízott alapítványok számláira.
Az igénylés módja: az alapítványok honlapjain megtalálható nyomtatványokat kell kitölteni. Az alapítvány elbírálja a kérelmet, az eredményről értesíti a szolgáltatót, amelyik a fogyasztói számlán jóváírja a tartozás összegét.
Természetesen a díjhátralék ilyen jellegű, alapítványi kompenzálásához szigorúak a feltételek, ez elsősorban jövedelemfüggő. Mindenképpentámogatásra számíthat az a fogyasztó, akit a szolgáltatásból 2009. március 31. előtt kikapcsoltak és a háztartásában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg az 57 ezer forintot. Az igényelhető támogatás összege maximum 150 ezer forint.  A döntés után ezt tizenöt napon belül a szolgáltató a számlán jóváírja.
A Héra Alapítvány és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet internetes címe (ahol valamennyi információ megtalálható, az adatlapok letölthetők:  www.segelyszervezet.hu. )

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!